İki görme engelli hayatlarını birleştirdi

5 Aralık 2012 17:57

Kadir Ersoy Ispartalı, Fatma Bozkurt Erzurumlu, bu iki görme engellinin yolları sevgi ve aşkta birleşti.

Kalpleri sevgiyle dolu olan çift için Belediye Düğün Salonunda çiftin aileleri başta olmak üzere Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve kalabalık vatandaş topluluğun katılımıyla Nikâh Töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kıydığı nikâh töreninde, Vali Memduh Oğuz, Zeynep Konur ve Leyla Havva Güzelce şahitlik ettiler.

Çiftin nikâh cüzdanlarını veren Vali Memduh Oğuz, huzur ve sağlık dolu, mutluluk dolu ömür temennisinde bulundu.

VALİ OĞUZ; “YARABBİ BU FİTNEYİ MEMLEKETİMİZDEN KALDIR”

Bütün insanlık adına huzur ve barış istediklerini belirten Vali Oğuz; “Esasında biliyorsunuz bir şehidimiz var. Bir evladımız vatanı için, milleti için, bayrağı için, devleti için, ecdadı için canını feda etti ve bir filiz daha vatan toprağına düştü. Onun acısını çok ağır bir biçimde yüreğimizde hissediyoruz, ama aynı zamanda hayatta devam ediyor ve bu nikâhı da yapıyoruz. Eğer böyle bir acımız olmasaydı bu nikâhı, bu düğünü biraz daha süslerdik ve biraz daha eğlenceli hale getirirdik.

Bu vesileyle dua ederiz; yarabbi bu fitneyi memleketimizden kaldır… Hiçbir yerde ne batıda, ne doğuda, ne kuzeyde, ne güneyde hiçbir anne ağlamasın. Hiç kimsenin gözünden yaş gelmesin… Memleketimizin üzerine dışarıda yağan şu yağmur gibi sağanak, sağanak rahmet yağsın. Ve merhamet bilmeyen kalplere, sevgi bilmeyen kalplere, itaat bilmeyen kalplere Allah korkusu gelsin. Hiç kimse bir daha bu acıları yaşamasın… Bunu temenni ediyoruz, dua ediyoruz… Ve bunu bütün insanlık adına istiyoruz… Barış içerisinde olalım. Üretelim, kazanalım ve kardeşçe bölüşelim. Şehirlerimiz, kasabalarımız herkese açık olsun, gezelim ve görelim. Her birimiz memleketimizin milli zenginliğinden istifade etsin. Birbirimize husumet değil kalplerimizdeki sevgileri tabak tabak ikram edelim” dedi.

 VALİ OĞUZ; “HER ZORLUKTA BİR KOLAYLIK VARDIR”

Fatma Hanım ve Kadir Beyin nikâhında bulunmaktan dolayı çok büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Oğuz; “Bu iki kardeşimiz, görme engelli iki evladımız, maddi imkânları da sınırlı, ama çok şükür devletimiz var ve milletimiz hamiyetperver. 15-20 gün önceki hallerini düşünsek kimse inanamaz, gazetecilik görevi yapan Arzu kızımız, Arzu kardeşimiz hikayenin bütün başını biliyor. Yani sokakta kalmış iki kişi, hiç çareleri yok, yatacak yerleri yok, iş yok, güç yok böyle bir ortam. Ama çok şükür devletimiz onlara sahip çıktı ve birkaç aylık ev kiraları ile birlilikte her konuda yardımcı olundu.

Ve ilimizin en önemli görevinde bulunan belediye başkanı nikâh kıyıyor, bir hanımefendiyle beraber belediye başkanımızın kızı ve vali nikâh şahitliğini yapıyor ve siz saygıdeğer konuklarımızın huzurunda nikâh kıyılıyor. Demek ki her zorlukta bir kolaylık var… Demek ki Allahtan ümit kesilmez. Yani o, ümitlerin bittiği yerde, umutların yok olduğu yerde bir anda rahmet gönderir ve sokaktayız diyene böyle nikâh yaptırır işte. Bu duygularla aile cüzdanını yuvayı dişi kuş yapar diyerek Fatma’ya veriyorum. Allah mesut ve bahtiyar etsin” dedi.

Nikâh sonrasında duygularını ifade eden Kadir-Fatma Ersoy çifti çok mutlu olduklarını ve Vali Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başta olmak üzere yardımcı olan herkese çok teşekkür ettiklerini belirttiler.      

Bu haber 1270 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...