´Pisidialı Gençler Hatıra Ormanı´ Oluşturuldu

5 Aralık 2012 17:59

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen ve hibe yardımında bulunulan Uluborlu Belediye Başkanlığının da desteklemiş olduğu  “Pisidialı Gençler Tarihin Kapısını Aralıyor” adlı proje 01.12.2012 tarihinde Pisidialı Gençler Hatıra Ormanı oluşturuldu.

01.09.2012-01.12.2012 tarihlerini kapsayan projede Uluborlu’daki Ortaöğretim öğrencilerine yaşadıkları çevreyi daha iyi tanıyabilmeleri, kültür miraslarına daha iyi sahip çıkabilmeleri için Arkeoloji eğitimi verildi. Bunun yanında Seramik, Çini, Tezhip, Ebru, Resim alanlarında uygulamalı eğitim verildi. Gençler uygulamalı olarak Ebru, Seramik ve Çini yaptılar. Pisidia Antiocheia (Yalvaç) antik kentinin karakalem Resim sergisini gezdiler. Tezhip alanında ise gençler daha çok okusun diye isimleri Yunan alfabesi ile yazılarak ayraç şeklinde kendilerine hediye edildi. Bu bölümleri daha iyi kavrayabilmeleri için Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde bulunan yukarda adı geçen bölümlere gezi düzenlendi. Öğrenciler bu bölümleri yerinde inceleme şansı buldu.

Yapılan bu etkinliklerin yanı sıra Pisidialı gençler, Sagalassos ve Pisidia Antiocheia antik kentlerini gezdiler. Bu geziler sayesinde önceden var olan kentlerin nasıl ve neye dayanarak kurulduğunu, bir kent kurulurken nelere dikkat etmek gerektiğini, kent tarihlerini, kentlerde bulunan mimari yapılar gibi birçok bilgi edindiler.  Antik Kentlerin yanı sıra Yalvaç, Isparta ve Burdur Müzesi gezileri de yapıldı. Müze gezilerinde de antik kentlerden çıkan eserleri, bu eserlerin nasıl korunduğunu, dönem sanatını, inancını, ekonomisini vs. öğrendiler.

Son olarak ise Uluborlu Miili Eğitim Müdürü Mustafa SAKARYA’nın da katılımıyla 01.12.2012 tarihinde Uluborlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin bahçesine dikilen 150 çam ağacıyla “Pisidialı Gençler Hatıra Ormanı” oluşturularak proje sona erdi. 

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...