31 terör örgütü üyesi yakalandı

6 Haziran 2016 16:02

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce,  yılbaşından bugüne kadar yapılan planlı operasyonlar neticesinde çeşitli terör örgütlerine mensup 31 şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 20 si sevk edildikleri adli mercilerce TUTUKLANARAK cezaevine gönderildi.

Emniyetten yapılan bilgilendirmede; “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde güvenlik kuvvetlerimizce bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilerek şehir ve ilçelerimizde kamu düzeninin tesis edilmesi amacıyla yürütülen operasyonlarla eş zamanlı olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce 01 Ocak 2016 – 01 Haziran 2016 tarihleri arasında PKK/KCK ve DHKP/C terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütlerinin faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında toplam (31) şahıs yakalanmıştır.

Bu şahıslardan; 

(2) Şahsın Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesince “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak”, “Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme” ve “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” suçları olmak üzere toplam 3 (üç) ayrı suçtan ARANDIKLARI anlaşılmıştır.

(2) Şahsın Isparta Sulh Ceza Hakimliğince “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak (DHKP-C) ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan ARANDIKLARI anlaşılmıştır.

(1) Şahsın Adana ilinden PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarından hakkında kesinleşmiş (6 Yıl 3 Ay) hapis cezası sebebiyle ARANDIĞI anlaşılmıştır.

(18) Şahsın PKK/KCK terör örgütünün propagandası yapmak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurum ve Organlarını Aşağılamak, Atatürk’ün Manevi Şahsiyetine Hakaret, Cumhurbaşkanına ve Devlet Büyüklerine Hakaret Etmek suçlarından değişik tarihlerde haklarında yasal işlem yapılmıştır.  

(6) Şahsın PKK/KCK terör örgütü sözde “GENÇ KADIN MECLİSİ ISPARTA” yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edilerek Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yakalanarak gözaltına alınmış olup, haklarında “Terör Örgütü Kurmak, Yönetmek Ve Terör Örgütü Üyesi Olmak, Terör Örgütüne Finans Sağlamak, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Suçu Ve Suçluyu Övmek” suçlarından yasal işlem yapılmıştır. 

(1) Şahsın İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturmalar kapsamında ilimiz Yalvaç ilçemizde olduğunun tespit edilmesi üzerine yakalanarak soruşturmanın yürütüldüğü İSTANBUL iline gönderilmiştir.  

(1) Şahsın Mersin merkezli yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında yapılan operasyonel çalışma neticesi yakalandığı ve soruşturmanın yürütüldüğü MERSİN iline gönderilmiştir. 

Yakalanan (31) şahıstan (20)’ si sevk edildikleri adli mercilerce TUTUKLANARAK Cezaevine gönderilmişlerdir.

Terör örgütlerinin faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilmesi, örgüt mensuplarının yakalanarak adli mercilere teslim edilmeleri yönünde yapılan operasyonel çalışmalar, Kamuoyu desteği de alınmak suretiyle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce etkin ve aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir”.

 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...