9 Camide Hatimle Teravih Namazı Kıldırılacak

6 Haziran 2016 16:05

İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, Mübarek Ramazan – ı Şerif ayında her yıl olduğu gibi bu yılda bazı camilerde hatimle teravih namazı kıldırılacağını belirterek; “7’si il merkezinde 2’si merkez kasaba ve köylerde olmak üzere il genelinde toplam 9 Camide Hatimle namaz kıldıracağız, 43 camide mukabele programı yapacağız” dedi.

YILDIZ; “RAMAZAN’I EN İYİ ŞEKİLDE İDRAK ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız : “Bilindiği gibi 11 ayın sultanı Ramazan – ı Şerif’i adına yakışır şekilde kutlamak için çalışmalar yapıyoruz. İl Müftülüğü olarak her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli camilerimizde Hatimle Teravih Namazı kıldıracağız. Başta Ulu Cami olmak üzere belli camilerimizde teravih namazları hatimle kılınacak. Bu doğrultuda il merkezinde 7, merkeze bağlı 1 Kasabamız ve 1 Köyümüzde olmak üzere il genelinde toplam 9 Cami’de Ramazan ayı boyunca teravih namazları hatimle kıldırılacak. Ayrıca, 43 Camimizde ise mukabele programı gerçekleştirilecek. 

İŞTE HATİMLE NAMAZ KILINACAK CAMİLER

Ayrıca, yine Ramazan ayı boyunca çeşitli camilerimizde sabah namazından sonra, öğle namazından önce, ikindi namazından sonra ve teravih namazından önce mukabele programlarımız icra edilecektir” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, Hatimle namaz kılınacak camiler ile mukabele programı uygulanacak camilerin isimlerini şöyle sıraladı;

Hatimle namaz kılınacak camiler:

Ulu Cami, İrfan Cami, Yusuf Ağa (Kadirbey) Cami, Mekke Cami, Kütük Minare Cami, Boylu Cami, Sav Kasabası Sinan Dede Cami, Çünür Merkez Cami ve Deregümü Köyü Merkez Cami.

MUKABELE PROGRAMI YAPILACAK CAMİLER

İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve Mukabele programı uygulanacak camiler ise şöyle; Dere Kuzyaka Cami, Nurullah Cami, Doğancı Cami, Muratdede Cami, Keçeci Cami, Bey Cami, Mercan Cami, Karaağaç Meydanlık Cami, Necip Cami, Gülistan Cami, Miraç Cami, Valide Cami, Nimetullah Cami, Hamidabat Cami, Ayazmana Cami, Bahçelievler Cami, Batıkent Cami, Benli Cami, Binbirevler Cami, Yayla Cami, DSİ Cami, Davraz Fatih Cami, Gülcü Cami, Garmiyan Cami, Gülevler Cami, Halıkent Cami, Halife Sultan Cami, Hızırbey Cami, Hisar Kıncı Cami, Hüseyin Bey Cami, Işıkkent Cami, İbadullah Cami, İstasyon Gül Cami, Kesikbaş Cami, Mavikent Cami, Piriefendi Cami, Şehri Gül Cami, Turan Cami ve Vanlı Cami.

 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...