Davulcular ritim ve mani testinden geçirildi

6 Haziran 2016 16:07

Isparta Belediyesi Ramazan Ayında görev alacak olan davulcuları belirledi. Belirlenen davulculara yaka kartları dağıtıldı. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde yapılan seçmeler sonrasında 60 müracaat arasından, 44 mahalle için 49 davulcu belirlendi. Yaka kartı bulunmayan davulculara karşı vatandaşlar uyarılırken, hiçbir şekilde para verilmemesi uyarısında bulunuldu. Vatandaşların korsan davulcu olduğuna inandığı ve şüpheli bulduğu kişileri Zabıta Müdürlüğü’ne ihbar etmelerini istedi.

Pazar günü akşamı ilk Teravih Namazıyla başlayacak olan Ramazan Ayı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alan davulcular sokaklarda söyleyecekleri manilerle vatandaşları sahura kaldıracak. Görev alacak bu davulcular Zabıta Müdürlüğü’nde kurulan bir komisyon tarafından belirlendi. Belirlemede davulcu adayları ritim ve mani testlerinden geçti.

Yapılan seçimler sonrasında Ramazan Ayı’nda görev yapacak olan davulcuları belirlediklerini söyleyen Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, “Isparta Belediyesi olarak Ramazan Ayı hazırlıklarımızı tamamladık. Arkadaşlarımız kutsal bir görev yapacaklar. Bu bir gelenek haline gelmiş. Geleneklerimize sahip çıkmak Türk Milleti’nin özünde var. Geleneği en iyi şekilde yaşatmak için işin erbabı olan arkadaşlarımızı aralarından seçtik. Seçtiğimiz davulcu arkadaşlarımız arasında 40 yıldır bu işi yapanlar ve yeni arkadaşlarımız da var. Bu arkadaşlarımıza yaka kartları dağıtarak korsan davulcuların önüne geçmek istiyoruz. Halkımızın ve davulcularımızın haklarını korumak için buradayız. Ramazan Ayı’nın halkımıza huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz. 60 müracaatımız oldu, 44 mahalle için bu arkadaşlarımız arasından 49 arkadaşımızı seçtik” dedi.

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...