Video kameralı radar aracı ile hız denetimi

7 Haziran 2016 18:27

Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ilimiz merkezinde trafik kazalarının yoğun olarak gerçekleştiği caddelerde kazaları asgari seviyeye indirmek amacıyla video kameralı radar aracı ile hız denetimleri yapıyor.

Konu ile ilgili Emniyetten yapılan bilgilendirmede; “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce ilimiz merkezinde trafik kazalarının yoğun olarak gerçekleştiği caddelerde kazaları asgari seviyeye indirmek amacıyla video kameralı radar aracı ile hız denetimleri yapılmaktadır.

İl Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan karayollarında trafik güvenliğini tesis ederek, insanlarımızın güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, yüz binin üzerinde insanımızın yaralanıp, bunlardan birçoğunun sakat kaldığı trafik kazaları ve sonuçlarının azaltılmasında, günlük rutin çalışmalar yerine etkili yöntem ve eylemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi ertelenemez önceliklerimiz arasındadır.

30 Mayıs 2012 günü yapılan Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu 3 üncü Toplantısı sonucunda; Başbakanlığın 2012/16 sayılı Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Genelgesi 31 Temmuz 2012 tarihli ve 28370 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin % 50 oranında azaltılması hedeflenmiştir.

Bu kapsamda ilimiz merkezi genelinde, meydana gelen trafik kazalarında sürücülerin, şehir içi hız limitlerine uymadıkları, ışık ihlali yaptıkları, emniyet kemeri takmadıkları, motosiklet sürücülerinin kask kullanmadıkları tespit edilmiştir. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce trafik kazalarının yoğun olarak gerçekleştiği,  142. Cadde (Migros Kavşağı - Dostpet Kavşağı arası) ile Dostpet Kavşağı ile Pürlü Servisi arası) Video Kameralı Radar aracımız ile sürekli hız denetimleri yapılmakta, Migros Kavşağında ise ışık ihlali denetimleri yapılmaktadır.

Karayollarında trafik düzenini sağlamak, trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpları azaltmaya yönelik önlemleri belirlemek ve uygulamak, yol kullanıcılarını trafik kuralları ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için gerekli çalışmalarımız devam etmektedir. Bununla birlikte vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmeleri ve kural ihlali yapmamaları halinde meydana gelen kazalarda azalma olacağına inanarak kazasız günler dileriz”.

 

Bu haber 522 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...