“Ispartamız, gelişme ivmesini artırarak devam ettirecektir”

7 Haziran 2016 18:37

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, bir süre sonra ilimizden ayrılacak ve yeni görev yeri olan Kahramanmaraş’a gidecek. Valiler Kararnamesi’nin açıklanmasının ardından, görev yaptığı yaklaşık 3 yılı değerlendiren Vali Özkan, kamudan özel sektöre sivil toplum kuruluşlarından siyasilere kadar her kitleye yönelik projeleri ‘Gelişen bir Isparta Modeli’ için yürütmeye gayret ettiğini söyledi.

HASTANE VE KARA HAVACILIK OKULU BİZİM AÇIMIZDAN ÖNEMLİYDİ

Vali Özkan, Isparta’daki 3 yıllık hizmetlerini şöyle değerlendirdi: “Özellikle Melikler Köprüsü bir efsane haline gelmişti ve bir talep vardı. Onu yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kara Havacılık Okulu’nun bitiyor olması bizim açımızdan önemli. 755 yataklı Isparta Şehir Hastanesi’nin çalıştığım 3 yıl içinde yapılmış olması Ispartalı hemşehrilerimize sunduğumuz hizmetlerden birisi. Sağlıkla ilgili çok iyi bir altyapının oluşturulması, sağlık il müdürlüğü hizmet binası, merkez ADSM’de 40 ünitelik binanın bitirilmiş olması, Senirkent, Uluborlu’da 10 yataklı devlet hastaneleri bu dönemde bitirilmiş oldu.

FAALİYETLER SOKAKTAKİ VATANDAŞA YANSIDI

Hazırlanan önemli eylem planlarıyla sunulan hizmetler hep iyileştirildi. Yaşam kalitesinin iyileştirilmesine valilik olarak katkı sunmuş olduk. Bunu valiliğin koordinasyonunda tüm bakanlıklar, tüm kurumlar, tüm sektör kuruluşları yaptı. Belediyeler de bu işin içindeydi. Örneğin Isparta’nın kırsal kalkınma planını yaptık. Bu kırsal kalkınma planının ilçeler bazında operasyonel planlarını bazı ilçelerde uyguladık. Bunlar vatandaş nezdinde çok önemli bir karşılık buldu.  Bazı faaliyetler sokaktaki vatandaşlara yansıdı. Bu bizim için önemli.

TEMİZ HAVA EYLEM PLANINI HAZIRLADIK

Çevre düzeni planları yapıldı. Barla Kırsal Kalkınma Planı’nı yaptık. Gıda güvenliği ile ilgili eylem planlarını yaptık. Bu da sağlık, sıhhat, gelecek nesiller açısından sağlıklı gıdaya ulaşım açısından denetimi, izlenebilirliğiyle böyle bir eylem planı hazırladık ve uyguladık. Gençliğimiz açısından önemli tehlike arz eden zararlı madde ve bunlarla mücadelede yerel eylem planı oluşturduk. Bunların mutlaka geliştirilerek uygulanması gerekir. Temiz hava eylem planını yaptık ve tüm kurum ile kuruşlarla bunu uyguladık.

ÇAĞRI MERKEZİNDE İSTİHDAM SAĞLANDI

Isparta tanıtım günlerinden, gönül elçiliği projesine, mahalle anneleri projesinden gül ve lavanta turizmi çalışmalarına, kiraz çalıştaylarından il balıklandırma sempozyumlarına, üniversite ve diğer kuruluşlarla beraber Eğirdir Gölü kerevit çalıştayına kadar birçok çalışmanın yapılması bizim için önemliydi. Ayrıca Eğirdir Gölümüzün muhafazasıyla ilgili kuşak projesi belli bir aşamaya getirildi. Bunlar da ilimizin turizmi açısından önemliydi. Devlet destekleriyle ilgili, istihdama yönelik önemli projeler yapıldı. Isparta’da çağrı merkezinin oluşturulması istihdam açısından önemli bir projeydi. Milletvekillerimiz, bakanlığımızla beraber, diğer illerden çok cazip teklifler varken, burada altyapıyla, iyi bir takiple ilimize kazandırdık. Şuanda orada 500 kişi çalışıyor. Bu da bu dönem içinde iş arayanları işle buluşturduğumuz için bize ciddi bir mutluluk veriyor.

ISPARTAMIZ BU GELİŞME İVMESİNİ ARTIRARAK DEVAM ETTİRECEKTİR

Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımız oldu. Davraz Dağı, Yalvaç OSB’nin karma OSB’ye çevrilmesiyle ilgili çalışmaları biliyorsunuz. Karacaören Barajı ve bu barajla ilgili diğer hükümlerin koruma, kollama dengesini sağlayacak çalışmaları biliyoruz. Isparta’da yağlık Isparta gülünün sanayi ve havza bitkisi kapsamına alınması çalışmaları, lavanta üretimiyle ilgili çalışmaları, bölgesel teşvik çalışmaları, yayla şartlarında seracılık önemliydi. Bununla ilgili belli çalışmalar yapıldı.   Emeklilere yönelik TOKİ konutları, kanserde farkındalık çalışmaları, yeni doğan işitme tarama programı, akılcı ilaç kullanımı, yaşama yol ver kampanyası ile özellikle yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik sayabileceğimiz birkaç aktivite. Tüm bunların sonucunda Isparta, TÜİK verilerine göre yaşam kalitesi sıralamasında Isparta birinciliği elde etti. Bu vesile ile valiliğimizin koordinasyonunda etkin ve verimli bir hizmet sunum mekanizmalarının kurulmasının bunda etkisinin olduğunu düşünüyorum. Burada tabiî ki başta hükümetimizin Isparta ilimize vermiş olduğu yatırımlar, destekler, milletvekillerimizin Ankara’daki takipçiliği, kamu kuruluşlarının ve belediyeler ile STK’ların çalışmaları, insanlarımızın, işadamlarımızın ve çiftçilerimizin üretkenliği bunda etkili olmuştur. Ispartamız bu gelişme ivmesini artırarak devam ettirecektir.”

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...