Milletvekili Bakır Gül üreticilerinin ‘teşvik’ sorununu gündeme getirdi

7 Haziran 2016 18:38

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır'ın TBMM Genel Kurulu'nda Ekonomi ve Tarım Bakanına gül üreticilerinin teşvik meselesini sordu.

Milletvekili Bakır’ın önergesi şöyle: “Sayın Bakan;

Isparta'mız hepimizin bildiği gibi yıllarca gülü ve halısıyla anılmış bir ilimizdir. Halıcılık sektörü gerekli adımların atılmaması sonucunda kaybolmaya yüz tutmuştur. Ancak gülcülük konusunda ilimiz halen marka konumundadır. Isparta'mız Dünya gülyağı ihtiyacının yaklaşık %70'ini tek başına karşılamaktadır. Dünya gülyağı pazarında bir numara olan ilimiz maalesef kozmetik sanayinde yeterli atılımı yapamamıştır. Son yıllarda Ispartalı yatırımcıların kendi çabalarıyla yeni tesisler yapılmakta ve markalar üretilmektedir. Şu anda üreticilerimizin en önemli ve acil çözüm bekleyen sorunu ise ''teşvik'' meselesidir. Konuya ilişkin sorularım şu şekildedir:

Gülbirlik tarafından, gül çiçeğine kilo başı destek verilmesi için Tarım Bakanlığı'na başvuru yapılmıştır. Bu desteği vermeyi düşünüyor musunuz?

Isparta'da kozmetik sanayinin geliştirilip, Dünya'da pazarında kendine yer edinebilmesi için ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?”

 

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...