‘Camilerde hoca sıkıntısı yaşanmayacak’

7 Haziran 2016 18:39

İl Müftüsü Galip Akın, bu yılki Ramazan Ayının ana temasının ‘Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Ramazan’ olarak belirlendiğini ve bu konu üzerine Isparta’da çalışma yapacaklarını bildirdi.

11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif, Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece kalkılan ilk sahurla başlamış bulunuyor. Bu yıl Ramazan ayı 29 gün olarak yaşanacak. Kadir Gecesi 1 Temmuz Cuma gününü 2 Temmuz Cumartesi’ye bağlayan gece yaşanacak. İl Müftülüğü, Ramazan ayı öncesinde Isparta’da gerekli çalışmaları yaparak, bu mübarek aya ilimizi hazırladı. Çalışmalar ve yapılacaklar hakkında bilgi veren İl Müftüsü Galip Akın, tüm Isparta halkının Ramazan ayını tebrik etti.

DİYANET ANA TEMAYI BELİRLEDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Ramazan ayı için ana tema olarak Gelin Gönüller Yapalım, Bu Ramazan ve Her Ramazan’ı seçtiğini ifade eden İl Müftüsü Galip Akın, “Bu konu üzerinde yetimlere, öksüzlere, şehit ailelerine, ihtiyaç sahiplerine İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak ulaşmaya çalışacağız” dedi.

9 CAMİMİZDE DE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK

Öte yandan Ramazan ayı boyunca Isparta’da yapılacak faaliyetler hakkında bilgi aktaran Akın, Ramazan boyunca İL Müftülüğü adına Mimar Sinan Camii’nde her gün iftar programı yapılacağını bildirdi. İftar programlarına herkesin davetli olduğunu kaydeden Müftü Akın, “Isparta ilimizin merkezindeki 48 camide sabah namazı öncesi mukabele okunacak. Merkezdeki 192 camimizde ikindi namazından sonra mukabele okunacak. 9 camimizde de Hatimle Teravih Namazı kılınacak. Kavaklı Camii’nde Ramazan ayının son 10 günü cemaatle tehecüüh namazı kılınacak. Isparta’da camilerimizi hocasız bırakmadık. Ramazan ayında camilerimizde hoca sıkıntısı yaşamayacağız. Gerekli görevlendirmeleri yaptık” şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI BİR KİŞİNİN ORUÇ TUTMAYARAK FİTRE VERMESİ KESİNLİKLE KABUL DEĞİLDİR

Bu yıl fitre miktarının günlük asgari olarak 15 lira belirlendiğini hatırlatan Galip Akın:  “Hasta olup oruç tutamayan kardeşlerimiz bu ücreti ödeyeceklerdir. Oruç tutmayayım fitre vereyim şeklinde bir anlayış yoktur. Sağlıklı bir kişinin oruç tutmayarak fitre vermesi kesinlikle kabul değildir. O kişi oruçtan muaf olmaz. Fitrelerimizi Ramazan Bayramı namazından önce verilmesi gerekir. Fitreler fakir fukaraya ulaşsın ki onlar da bayram ihtiyaçlarını alsınlar.

FİTRE VE ZEKATLARI MÜFTÜLÜĞÜMÜZ MAKBUZ KARŞILIĞINDA ALACAK

Türkiye Diyanet Vakfı olarak İl Müftülüğümüzce fitre ve zekat bağışları makbuz karşılığında alınmaktadır. Fitre ve zekâtlarımız Isparta içerisindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktayız. Tüm Ispartalı kardeşlerimiz il müftülüğümüze gelerek fitre ve zekatlarını makbuz karşılığı verebilirler.”

RAMAZAN AYI RUHUNA UYGUN GENÇLİK KAMPLARI DÜZENLENECEK

Diğer taraftan Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle Ramazan ayı Gençlik Kampları’nın düzenleneceğini ifade eden İl Müftüsü Galip Akın, şunları söyledi: “Bu kamplarda Ramazan ayının ruhuna uygun olacak şekilde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gerçekleştirilecek. Ayrıca dini inanç ve rehberlik programları yapılacak. Başvurular 3 Haziran itibariyle sona erdi. Kamplar 12 Haziran’da başlayıp, 2 Ekim’de sona erecek. Kamplar gruplar halinde olacak.12-13 yaş arası kızlarımız Trabzon, 12-15 yaş arası erkeklerimiz Bolu’da kamp yapacaklar. Ayrıca 14-22 yaş kızlar ve 16-22 yaş arası erkeklerimizde kamplara alınacaklar.”

 

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...