Belediye’nin ‘Karla Mücadele Ekibi’ göreve hazır

5 Aralık 2012 18:07

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye olarak kar yağmadan gerekli önlemleri aldıklarını, gerekli organizasyonu şimdiden yaptıklarını, karın yere düşmeden gerekeni yapacaklarını belirterek; “Bu konuda kurduğumuz Karla Mücadele Ekibimiz görevine hazırdır” dedi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, tuzlama ve ilaçlamanın asfalta zarar verdiğini belirterek, geçmişte kar mücadelesi ile ilgili yaşadığı bazı olayları unutamadığını, bugün için gerekli makine teçhizatın dahi hazır olduğunu söyledi. Belediyeyi bataktan çıkardıktan sonra önemli projeleri hayata geçirdiğini belirten Günaydın, karla mücadele ile ilgili başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile birlikte şu bilgileri verdi: “İlimizde meydana gelecek olası kar yağışı ve buzlanma riskine karşı alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalarla ilgili birinci derecede karla mücadele yapacak koordinasyon sorumludur. Karla mücadele için yapılacak tüm çalışmalar koordinasyon merkezi tarafından yürütülecektir. Karla mücadelede çalışma yapacak tüm koordinasyon ekibi irtibatlarını telsiz veya telefonlarla yapacak ve tüm ekip verilen görevi eksiksiz yerine getirecektir.Koordinasyon merkezi telefonlarda gelecek talimatları, şikayetleri ihtiyaçları vs. not alacak koordinasyon amirine bildirecektir.

Karla mücadelede tüm koordinasyon ekibi hazırlıklarını   ivedilikle gözden geçirerek en kısa zamanda tamamlayacak ve göreve hazır duruma gelecektir.

Karla mücadelede gerekli olan tüm ekipmanlar görev yapacak personele ulaştırılacak ve teyidi yapılacaktır.

Karla mücadelede kullanılacak tuz ve solüsyon (kar buz çözücü) malzeme stoku   önceden hazırda bulundurulacaktır.Çalışacak tüm iş makinelerinin  ve araçların  arızaları  ivedilikle giderilecek göreve hazır hale getirilecektir.

Karla mücadele yapacak tüm personel ve araç.listelerinde herhangi bir şekilde değişiklik olması halinde koordinasyon amirine bildirilecek ve listeler güncellenecektir. Karla mücadelede çalışmanın aksatılmaması için personelin yemek ihtiyacının bölgesinde karşılanması için önceden hazırlık yapılacaktır.

Kar kalınlığının 5 cm’i geçmesi ile birlikte tüm kar kürüme araçlarının çalışmaya başlayarak kar yağışı biter bitmez en geç 3 ila 5  saat içerisinde öncelikli olan yerlerin (hastaneler ve çevresi,otobüs güzergahları, ana arterler ve caddelerin) kar kürüme işlemlerinin bitirilmesi. Meteorolojiden gelecek hava durumu raporuna göre buzlanma ve kar yağışı riski durumunda tüm ekiplerin alarma geçerek, yapacakları çalışmalar  konusunda hazır durumda beklemesi.

İŞTE KARLA MÜCADELE KOORDİNASYON MERKEZİ

KOORDİNASYON BAŞKAN YARDIMCISI:

Aydın ŞANLITÜRK (48-10)

KOORDİNASYON AMİRİ:

Hüseyin ALTIN (31-10) 0 533 772 82 31

SAHA  VE LOJİSTİK DESTEK AMİRİ:

Erol ÇİMEN-(31-13)

İŞ MAKİNASI KAR KÜRÜME VE ARAÇLAR SORUMLUSU:

Şaban DEMİRCAN-(31-14)

Eşref ÇATAL-(31-40)

GREYDER VE KAR KÜRÜME SORUMLUSU:

Nebahattin GÖKÇE-(31-16)

Abdil ASLAN-(31-22)

ELLE TUZLAMA EKİPLERİ SORUMLUSU:

Vahap YALÇIN-(31-15)

YAYA KAR KÜRÜME EKİPLERİ SORUMLUSU:

Mustafa UYAR-(31-23)

İbrahim BALABAN-(31-25)

GELEN ŞİKAYET VE TELEFONLARIN KOORDİNASYON MERKEZİNE AKTARILMASI:

Bayram BAŞÇİFTÇİ-(31-60)

Uğur CİCİ-(31-42)

Koordinasyon Merkezi:

Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Şantiyesi

Koordinasyon Tel. No:

242 39 79,  242 53 40, 211 60 00

ALARM ANINDA YAPILACAKLAR

Zabıta ve Emniyet Ekipleri buzlanma ve kar yağışı riski anında hastane önleri, şehir içi, ana caddeler, önemli arterdeki araç parkının engellenmesi gerekirse çekilmesinin sağlanması

Tüm personel izinlerinin durdurulması ve karla mücadelede görev yapacak izinli personelin göreve çağrılması.

Karla mücadele koordinasyon ekibinde görevli tüm personelin telefonlarını 24 saat açık tutulması konusunda önceden uyarılması.

Tüm yaya ekiplerinin alarm anında ekipmanlarını alarak, verilen güzergahlara ekip şefi ile birlikte acil konum almalarını sağlamak

Koordinasyon merkezi, Belediye Hizmet Binası, Fen İşleri Müdürlüğüdür.Tüm şikayet ve ihbarların buradaki görevlilere hızlı bir şekilde ulaştırılıp  arazideki ekip şefleriyle irtibata geçilmesinin sağlanması

Araçların hızlı bir şekilde güzergahlarında hazır konumda beklemeye geçmesinin sağlanması

Gerekli malzeme ve ekipmanların hızlı bir şekilde arazideki ekiplere yönlendirilmesi

Solüsyon tankerinin doldurularak çalışacağı güzergaha yakın olarak konuşlandırılması

Solüsyon pompalarının önceden doldurularak hazır duruma getirilmesi.

Kar kalınlığının yüksek olduğu kaldırımların kürünmesi için kar motorlarının belediyede konuşlandırılması

Pazar alanlarının kürünmesi için (Pazar kurulacak Pazar yerleri) programa alınması

Kültür ve Özel Kalem Müdürlüğünün karla mücadele için bir gün öncesinde ekiplere dağıtılmak üzere kumanyaların hazırlanması için çalışma yapılması

Diğer resmi kurumlarla görüşülüp karla mücadele için araç yardımı istenmesi

YAYA EKİPLERİNİN ÇALIŞACAĞI GÜZERGAHLAR:

Yaya ekipleri çalışacakları kaldırımlarda çalışmaya başlamadan önce bulundukları kaldırımlardaki ağaçların silkme işlemini yapacaklardır.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ:

Cumhuriyet caddesi.121 cad. 119 cad. Yayla mah.130 cad,1601 sok.144 cad Çay boyu

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ:

Kaymak kapı meydanı,Hükümet cad ve Valilik önü,Dal boyunoğlu (120 cad).Mimar Sinan cad.(Otogar ve Belediye arası),107cad.Özkanlar kavşağı ve Hacılar çeşmesi arası,110 cad,.(Camlı Camii ve Hacılar çeşmesi arası), 1714 sok. (eski Burdur yolu)

PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ:

İstasyon cad.116 cad.,(Karayolları kavşağı Özkanlar kavşağı arası),Gül kent Devlet Hastanesi önü,113 cad.(Emniyet ile 105 cad arası),115 cad,Aksu cad,6 Mart cad, 105 cad.

SU KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ:

Devlet Hastanesi önü ve kavşağı, kalp merkezi önü, Doğum Hastanesi önü, 112 Hastane Cad. 111 Cad., 119 Cad. 129 Cad. Gök çay kavşağı, Eski Sümerbank Cad.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ:

Köy ve Kazalar garajı çevresi, Otogar çevresi ve içi, Adliye ve Emniyet Müdürlüğü civarı.

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ:

156 cad ve İyaş  önü, İyaş Selçuklu İlköğretim Okulu üstü ve çevresi.”

 

 

Bu haber 948 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...