Yeni yaşam ‘IYAŞPARK OUTLET AVM’

9 Haziran 2016 18:05

Isparta’da önemli yatırımlara imza atan IYAŞ, gerektiği anda ilimiz için elini taşın altına koymaktan çekinmiyor.

Bu kapsamda da IYAŞ, yeni yatırımların peşinde. Daha öne Isparta’ya İstanbul yolu üzerinde hizmet veren uluslararası firmalardan KİPA, ilimizden çekilmişti. O alanı satın alan IYAŞ, şimdi orada yeni bir yaşam alanı oluşturmaya hazırlanıyor. IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, katıldığı Birebir programında OUTLET AVM’nin detaylarını anlattı.

IYAŞ GIDA, 8 FAST FOOD VE OUTLET GİYİM FİRMALARI

Eski KİPA arazisinin toplamda 34 bin 322 metrekare olduğunu belirten Şenol, kapalı alanın ise  12 bin 750 m2 civarında bulunduğunu ifade etti. IYAŞPARK OUTLET AVM’ye gelecek firmaların içerik detaylarını anlatan Şenol, “Biz oraya IYAŞ gıda marketin de bir kısmını açacağız. 12 bin 750 metrekare içerisinde 4 bin 400 metrekare bir yapı market, 1600 metrekare civarında IYAŞ Market, 8 tane fast food bölümleri ve outlet giyim firmaları yer alacak. Bunlar için kiralama görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler tamamlandıktan sonra iç bölmeleri yapılarak bir outlet mağazasını Isparta’ya kazandırmış olacağız” dedi.

MODERN BİR LUNAPARK DÜŞÜNCEMİZ VAR

Alanda başka projelerin de olacağını kaydeden Bahattin Şenol, bir müjde de çocuklara ve gençlere verdi. Isparta’nın özlemini duyduğu lunapark konusunda bir düşünceleri olduğunu söyleyen Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Isparta’da gençliğin ve orta yaş grubu olan 9-15 yaş grubunun eğlenebileceği bir modern lunapark türü planlıyoruz. Biz çocukluğumuzda pamuk şekeri eline alıp atlıkarıncaya binmeyi gerçekleştiriyorduk ama Isparta’da şuanda çocuklarımız bunu yapamıyorlar. O sevinçli günlerimizin çocuklarımız tarafından yaşanmasını istiyoruz. O nedenle orada çok güzel bir konsept oluşturmak arzusundayız. O konuda bazı firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor.

ÜNLÜ BİR YEME İÇME FİRMASI DA GELECEK

Ulusal bir yeme içme firması da gelecek. Yol güzergâhında Türkiye’de çok iyi durumda olan bir yeme içme firmasına 1900-2 bin metrekare arasında bir yer vererek hizmet vermeye getireceğiz.”

Öte yandan eski KİPA arazisinin üniversiteye de yakın olduğuna değinen IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, “Üniversitede 1500’ün üzerinde akademik kadro var. Onların da misafirleriyle gelebilecekleri bir mekân oluşturmak istiyoruz. Göltaş’ın yol güzergâhında bir yer. Ayrıca Kara Havacılık Okulu gelecek. Ayrıca Ekonomi Kampüsü ile Özel bir hastane geliyor. Otogar da o bölgeye taşınacak. O bölgede öğrenci mekânları oluşuyor. O bölgede yeni bir yaşam alanı oluşmuş olacak” dedi.

EKONOMİDE HİÇBİR ZAMAN KARAMSAR OLMADIM

Son olarak Türkiye ekonomisinden her zaman ümitli olduğunu ifade eden Şenol, “Çünkü yüzde 65’ten fazlası genç bir nüfusa sahip ülkede yaşıyoruz. Bu yüzen şükretmemiz gerekiyor. Türkiye’nin etrafına baktığımızda her yer ateş çemberi. Ülkemiz içinde de bir takım sıkıntılar var. Ama birlik beraberliğimiz olduğu sürece her şeyin üstesinden gelebiliriz. Ekonomide hiçbir zaman karamsar olmadım. Isparta ekonomisi de böyledir. Geçen yıl verilerimiz bütün ihtimallerin üzerinde gerçekleşmiştir. Dolayısıyla devlet başkanımız ne zaman Amerika krizi ülkemizi nasıl teğet geçecek demişse ve geçmişse bugün de ekonomimiz aynı rayında ve düzeyinde gitmektedir. Zaman zaman sekte elbette olacaktır” dedi.

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...