Çevre Düzeni İmar Planı konusu oylanacak

10 Haziran 2016 16:18

Belediye Meclisi, Isparta için çok önemli olan ve bir anlamda geleceğinin yol haritasını çizecek olan Çevre Düzeni İmar Planını Cuma günü yapacağı toplantıda görüşerek oylayacak.

Belediye Meclisinin önceki gün saat 14.00’de Belediye Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddelerin tamamı ilgili komisyonlara havale edildi.

SUNUM YAPILDI

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaklaşık 10 dakikada tamamlanan toplantının ardından, gündemin 4. Maddesinde bulunan ve İmar Komisyonuna havale edilen; Isparta İl Özel İdaresince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tamamlanarak 25 Kasım 2015 tarihinde kesinleşen Isparta – Antalya – Burdur 1/100.000 Çevre Düzeni İmar Planı çerçevesinde İl Özel İdaresince Isparta İl geneli için hazırlanan 1/25.000 Çevre Düzeni İmar Planının Belediyemiz Sorumluluk alanını kapsayan kısmı için görüşme yapılması teklifi konusunda söz konusu planı yapan Şirket yetkililerinin meclis salonunda olduğunu ve bu konuda meclise sunum yapacaklarını belirterek sözü şirket yetkililerine bıraktı.

ISPARTA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Gündemin 4. Maddesinde bulunan ve Isparta için son derece önemli olan 1/100.000 Çevre Düzeni İmar Planı konusu İmar Komisyonuna havale edildi. Söz konusu komisyon  bu konuda geniş kapsamlı bir araştırma yaparak bir rapor hazırlayacak ve hazırladığı raporu da Belediye Meclisi’nin Cuma günü yapacağı Haziran ayı son toplantısında meclisin onayına sunacak.

Bazı Belediye Meclis üyeleri tarafından ‘raporda herhangi bir değişiklik yok’ yönündeki eleştiriler sürerken, söz konusu raporun onaylanacağı ve red edileceği Cuma günkü toplantıda netlik kazanacak.

 

Bu haber 633 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...