Isparta, Şehidini bağrına bastı

5 Aralık 2012 18:12

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girdiği çatışma sonucu ağır yaralanarak tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek Eğirdir’in Gökçehüyük Kasabasında binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Isparta’nın Eğirdir İlçesi’ne bağlı Gökçehöyük Kasabasından olan evli ve 1,5 yaşındaki bir kız babası 26 yaşındaki Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek, Kayseri’de uzman çavuş olarak görev yapıyordu. Birliğine verilen görevle Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ne giden Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek, 25 Kasım tarihinde teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanmış ve Ankara’da, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde tedaviye alınmıştı. Tunçbilek, verdiği yaşam mücadelesini önceki gün kaybederek şehit düştü.

CENAZE TÖRENİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Şehit Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek'in cenazesi önceki gün akşam üzeri uçakla Isparta'ya getirildi. Süleyman Demirel Havalimanına inen uçaktan alınan Tunçbilek’in cenazesi memleketine götürüldü ve Şehit Ömer Tunçbilek için dün öğle namazına müteakip Eğirdir’in Gökçehöyük (Banus) Kasabasında cenaze töreni düzenlendi. Törene; Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Vali Memduh Oğuz, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Emniyet Müdürü Mehmet Or, çeşitli ilçe ve beldelerin Belediye başkanları, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı. Isparta Valisi Memduh Oğuz, törende yaptığı konuşmada “Dünyaya şunu haykırmak istiyorum; burada bulunan tüm herkes ne kin, ne de nefreti savunur. Bugün burada bulunanlar barış ve kardeşliği savunur. Tüm dünya bilsin ki, barış, kardeşlik, esenlik ve selamet arzusunu, bu değerleri hiç kimse engelleyemeyecek. Bu değerler dedelerimizden bizlere mirastır ve bu değerlerimizi koruyacağız. Bu meydandaki asil ve dik duruşu tüm dünya görsün. Milletimize ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum” dedi.

 Şehit Uzman Çavuş Ömer Tunçbilek’in naşı top arabasıyla taşındığı sırada binlerce Ispartalı “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları ile şehidini uğurladı.  Gökçehöyük Kasabası Kabristanlığında toprağa verilen 1987 doğumlu şehit uzman çavuş Ömer Tunçbilek, Mediha Tunçbilek ile evli ve bir çocuk babasıydı. 

Bu haber 1592 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...