Doğal Afete karşı sigorta

10 Haziran 2016 16:23

Geçtiğimiz gün Eğirdir’de meydana gelen dolu yağışında elma bahçelerinde %80’in üzerinde hasar meydana geldiğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk bölgenin afet kapsamına alınmasını isterken tarım sigortasının da önemini hatırlattı. Selçuk “her yıl farklı bir nedenle çiftçilerimiz doğal afetlerden etkileniyor. Her yıl arazilerin sigortalanması noktasında uyarılar yapılıyoruz. İnşallah bu son olur” dedi.

Eğirdir bölgesinde geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayan 15 dakika sürdüğü belirtilen dolu yağışı Kırıntı başta olmak üzere Sipahiler, Serpil ve Yuvalı köylerinde 3 bin dekardan fazla araziye zarar verdi. Bölgede İlçe Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hasar tespit çalışmalarına başlarken Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk elma bahçelerinde %80’inin üzerinde hasar oluştuğunu söyledi.

Selçuk “dört köyde 3 bin dekardan fazla alanı etkileyen dolu nedeniyle ortaya çıkan zararın karşılanması, bölgenin afet kapsamına alınması için bakanlığımızın çalışma yapmasını istiyoruz” diyerek çiftçilerin yaralarının sarılması için çağrı yaptı.

TARSİM’in önemine dikkat çeken Selçuk “Eğirdir’e bağlı Kırıntı köyünde yaklaşık 3 bin dekar elma bahçesi ile Yukarı Gökdere, Yuvalı ve Sipahiler köylerimizin bir kısmındaki elma bahçelerine ceviz büyüklüğünde yağan dolu, fındık büyüklüğüne gelen elmalar yanı sıra, neredeyse ağaçtaki tüm yaprakları ve dalları da yere indirdi. Bölgemizdeki tarım alanları her yıl don, dolu gibi nedenlerle tabi afetlere maruz kalıyor. Bizde her yıl çiftçilerimizi tabi afetlere karşı bahçelerini sigortalatmaları için uyarıyoruz. Ama halen sigortalı arazi miktarı %10’larda. Geçtiğimiz gün yağan dolu sigortanın önemini bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

 

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...