"Ailemle Spor Yapıyorum Projesi" başladı

10 Haziran 2016 16:27

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce geliştirilen "Ailemle Spor Yapıyorum Projesi" kapsamında Isparta'da 20 aile çocuklarıyla spor yapmaya başladı.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde iki antrenör gözetiminde gerçekleştirilen eğitimlerde, ebeveynler çocuklarıyla spor yapmanın heyecanını yaşadı.

Jimnastik antrenörü Musa Kıvrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlığın başlattığı projeye Ispartalı ailelerin büyük ilgisinin olduğunu söyledi.

Şu anda yaklaşık 20 aileyle spor yaptıklarını ifade eden Kıvrak, anne ve babasının eşlik ettiği sporcunun başarısını olumlu yönde etkileyeceğini düşündüklerini kaydetti.

GÖRME ENGELİNE RAĞMEN

İki çocuğu ile projeye katılan görme engelli Mehmet Ali Özsoy ise sporun bir insan için çok önemli olduğunu anlatarak, kişiyi hem ruhen ve hem de bedenen sağlıklı tuttuğunu söyledi.

Özsoy, çocuklarının haftanın 3 günü buraya gelerek spor yaptığını, projeyi anlatmalarının ardından spora başladığını anlattı.

Kendisinin görme engelli, eşinin ise bedensel engelli olduğunu anlatan Özsoy, "Sporsuz hayat düşünemiyoruz. Engelli de olsak her sporu yapmaya çalışıyoruz, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Eşim de bizimle spor yapmaya geldi. Burada çocuklarımızla olmak gerçekten ayrı bir duygu." dedi.

Proje, haziran ayının sonuna kadar devam edecek.

 

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...