Emniyetten terörle etkin mücadele

10 Haziran 2016 16:28

Halil Altan öncülüğündeki Isparta Emniyeti, FETÖ/PDY ve PKK terör örgütlerine darbe üstüne darbe vurdu. Isparta polisi operasyonlarda aranan suçluların tamamını yakalayarak yüzde 100 başarı elde etti

Isparta'da Emniyet Müdürü olarak 1,5 yıl önce göreve atanan Halil Altan'ın önderliğindeki polis teşkilatı FETÖ/PDY'ye geçit vermiyor. Mart ayından bu yana SDÜ merkezli 4 ayrı FETÖ/ PDY operasyonunda gözaltına alınan 96 şüpheliden aralarında eski rektör ve işadamı da olan 52 kişi tutuklandı. Isparta polisinin kentteki diğer terör örgütü yapılanmalarına karşı yürüttüğü operasyonlar da bölgeye huzurun gelmesini sağladı.

 PKK'YA DA BÜYÜK DARBE

Halil Altan ve ekibinin imza attığı operasyonlarda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok il geride bırakıldı. 1 Ocak- 1 Haziran tarihleri arasında PKK/KCK ve DHKP-C başta olmak üzere terör örgütlerinin faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında 31 kişi yakalandı. Bunlardan 20'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YÜZDE 100 BAŞARI SAĞLANDI

Terör örgütü dışında diğer suçlarla mücadelede de büyük başarı elde edildi. 17 ayda aranan 7 bin 481 şüpheli yakalandı. Geçen yıl haklarında yakalama kararı çıkarılan 5 bin 367 kişinin tamamını yakalayan ekipler, bu yılın ilk beş ayında aranan 2 bin 114 kişiyi gözaltına aldı.

 

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...