“Cumhuriyet Halk Partisi’ni terörle birlikte göstermek isteyenler alçaktır”

12 Haziran 2016 16:31

CHP İl ve Merkez İlçe Teşkilatları, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan kurşunlu provokasyona tepki gösterdi. Konu ile ilgili dün saat:11.30’da parti binasında üyeler ve yönetim kurulu üyeleriyle  birlikte  basın açıklaması yapıldı.          

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizin doğusunda ve batısında her gün şehit olan gencecik çocuklarımızın sorumlusu CHP değil 14 yıldır ülkeyi yöneten daha doğrusu yönetemeyen AKP hükümetidir. Beden gelişimini tamamlayıp beyin gelişimini tamamlamayan mahlûklar sorumlu arıyorsa cenaze törenlerini siyasi şova dönüştürenlere baksınlar.

Valilere talimatları ben verdim diyenlere baksınlar, Sayın Genel Başkanımıza yapılan bu çirkin davranışlar ve saldırı hepimize yapılmıştır. Demokrasiye yapılmıştır. Karanlığa değil aydınlığa, kötülüğe değil iyiliğe, ölüme değil yaşamı savunanlara, toplumsal barışa yapılmıştır. Bu ülkede akan kanın sorumluları belliyken, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelmeleri suçüstü yakalanmanın telaşındandır. Şehitlerimiz üzerinden siyaset yapanları, buna zemin hazırlayanları nefretle kınıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi her zaman terörün karşısında durmuş, kanının son damlasına kadar durmaya da devam edecektir. Şehitlerimizin katili, PKK ile aynı masaya oturanlardır. Sayın il ve ilçe yöneticilerim, kadın ve gençlik kolları başkanlarım kıymetli partili yol arkadaşlarım, değerli basın emekçileri;

İktidarın son dönemlerde iç ve dış politikalarda iyice çuvalladığı bu beceriksizliklerini de yıllardır olduğu gibi bugünlerde de sağa sola bilinçsizce saldırarak göstermektedir.

Sayın Genel Başkanımıza şehit polislerimiz için düzenlenen cenaze töreninde Başbakanın, Bakanların, Valinin ve tüm emniyet güçlerinin önünde bir saldırı gerçekleştirildi. Şehit cenazesin de yapılan bu saldırı en büyük terör eylemidir.

Cumhuriyet Halk Partisi’ni terörle birlikte göstermek isteyenler alçaktır, namussuzdur, şerefsizdir.

Dün Genel Başkanımıza saldırıyı yapmakla görevlendirdikleri zat cinsel tacizden ve gasptan hükümlü bir şahıs daha vahim olanı genel başkanımıza saldırmadan hemen öncesinde Başbakan Binali Yıldırımla görüşüyor olmasıdır. Bu iktidar militanlığı yapan şeref yoksunu şahsın nezdinde tüm bu hasta zihniyetlere soruyoruz;

Habur sınır kapısında teröristleri davul zurna ile Kılıçdaroğlu’mu karşıladı? Diyarbakır’da Apo’nun mektubunu kendisi dindar biridir diyerek Kılıçdaroğlu’mu okudu. Diyarbakır’da PKK’lılarla Kılıçdaroğlu’mu şarkı söyledi,  Oslo görüşmelerini Kılıçdaroğlu’mu yaptı. Dolma Bahçe mutabakatını Kılıçdaroğlu’mu imzaladı. Valilere kaymakamlara müdahale etmeyin talimatını Kılıçdaroğlu’mu verdi? PYD’li teröristleri kendi topraklarımızdan geçişlerine Kılıçdaroğlu’mu izin verdi. Ey gafiller ayıbınızı Cumhuriyet Halk Partisi ve onun genel başkanına saldırarak mı kapatacaksınız. Ne yaparsanız yapın arşivler tüm gerçekleri yüzlerce yıl ortaya koymaya devam edecek ve siz gün gelecek halka hesap vereceksiniz.

AKP döneminde Oslo görüşmeleri Dolmabahçe mutabakatı Diyarbakır’da Apo’nun mektubunun okunması…Terör örgütü PYD’nin ülkemiz topraklarından geçmesi asker ve sivil olmak üzere şehit sayımızın her geçen gün artması, hendeklerin kazılması, silahların depolanması, bütün bunlar AKP iktidarında oldu. Peki bütün bunlar olurken AKP neyle meşguldü biliyormusunuz? Cumhuriyetin kazanımlarını satmakla meşguldü. Hırsızlıkları yolsuzlukları para aklayıcılarını ayakkabı kutularını sıfırlamakla meşguldü.

Asıl dikkat çekici olan ise, bu provokatörler Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun ayağına tabanca mermisi bırakıyorlar. Bu bir mafya raconudur. Bu havuz medyası mermiyi bırakanlara şehit yakını derse, bizim şehitlerimizin yakınlarına mafya demiş olur. O yüzden böyle bir algı operasyonları yapıp onların vicdanını örselememelerini öneriyoruz.

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın kardeşi Mehmet Alkan "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ’Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok",diyor. “Gerçek tepki, Yarbay Mehmet Alkan’ın tepkisidir. Cebinde mermi yoktur, sadece üstünde şehit kardeşinin üniforması vardır. Gerçek tepki, şehit annesinin Efkan Ala’ya gösterdiği tepkidir. Bu protestoyu yapan Binbaşına provokatör deniyor, cebinde yumurtayla mermiyle gelene şehit yakını deniyor, bunların şehitle yakından uzaktan alakası yok, bunlar militan. Bugün yaşananlar Osmanlı Ocakları isimli bir çete tarafından örgütlenmiş bir provokasyondur.

Bu provokasyonun arkasında Ak trollerin olduğunu da biliyoruz. Cebinde mermiyle, yumurtayla cenazeye gidilmez. Bizim derdimiz şehitlerimizin olmamasıdır. Bu cenazelerden siyasi menfaat elde edenler, ahlaklı değildir. İnsanların acısını istismar etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Osmanlı Ocakları denilen zerzevat güruhuna buradan soruyoruz: Eğer gerçekten zerre kadar şerefiniz, namusunuz varsa şehide ‘kelle’ diyenlerin çelenklerini parçalasınlar. CHP’nin ne genel başkanı ne de bir milletvekili şehide hakaret etmez, terör örgütlerine kucak açmaz, onları meşru göstermez.

Öcalan’ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var. Mesajları sürecin geleceğini düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor’ sözünü Yalçın Akdoğan değil de Kılıçdaroğlu söyleseydi ne olurdu? Veya Mehmet Metiner yerine Kılıçdaroğlu ‘Öcalan’ın durduğu yer, Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkı sağlayan bir yer. İmralı’dan çok anlamlı, çok değerli şeyler söylüyor’ deseydi ne olurdu? Veya Yiğit Bulut’un söylediği ‘Abdullah Öcalan Ortadoğu’da Türkiye’nin önünü açıyor’ veya Hilal Kaplan’ın ‘Bir zamanlar “ölmeye hazırım” diyen Öcalan, şimdi “yaşatmaya hazırım” diyor’ sözünü Kılıçdaroğlu söylese ne olurdu? Tüm bu açıklamalar büyük puntolarla havuzda manşet olurdu. Hiçbir ifadesinde bu ülkenin çocuklarına en ufak bir suretle kötü ifade kullanmayan birinin ayağına bugün tabanca mermisi konuyor. Kim belirliyor bunu? Demek ki burada bir hazırlık var, bunu net görmek lazım. Bu mafyalara şehitlerimizi teslim etmeyeceğiz. Bunların kimlerden talimat aldığını biliyoruz. Siyasetçilerin ayağına mermi koyan mafya bozuntularından ve talimat aldığı kişilerden mutlaka hesap soracağız.”

Değerli yol arkadaşlarım; gün birlik ve dayanışma günüdür. Bu vatan için bu güne kadar ne bedel ödenmişse Cumhuriyet Halk Partisi olarak bundan sonrada ödemeye devam edeceğiz. Ülkemiz bu gün ve her gün yeni katliamlara iktidarın faşizan baskılarına maruz kalıyor. İktidarın görevi vatandaşımız can ve mal güvenliğini sağlamak iken en küçük bir hak arama talebine bile efelenmekle ve tahammül göstermemekle şiddetle bastırılmaktadır.

GENEL BAŞKANIMIZA YAPILAN BU ALÇAKÇA VE ADİYANE SALDIRI KARŞISINDA GENEL BAŞKANIMIZIN SONUNA KADAR YANINDAYIZ VE ARSIZLARLA, HIRSIZLARLA, TACİZCİLERLE TERÖRE DESTEK VEREN VE İŞBİRLİĞİ YAPAN ALÇAKLARLA, CUMHURİYETİ YIKMAYA ÇALIŞAN VATAN HAİNLERİ İLE MÜCADELEMİZ SONUNA DEK SÜRECEKTİR”.

 

Bu haber 563 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...