Atık Savaşçıları projesine BAKA’dan destek

13 Haziran 2016 16:40

BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) 2016 Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanana projelerden biri de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Atık Savaşçıları projesi oldu.

Proje ile ilkokullarda verilecek görsel içeriklerle zenginleştirilmiş uygulamaya dönük eğitimler ile geri dönüşüm bilincinin oluşturulması amaçlanıyor.

Isparta Valiliği ile Isparta Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan Atık Savaşçıları Projesi, BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) 2016 Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje, Isparta Merkez'de bulunan İlkokullarda verilecek görsel içeriklerle zenginleştirilmiş uygulamaya dönük eğitimler ile geri dönüşüm bilincinin oluşturulmasına katkı sağlaması amaçlanıyor. Bu kapsamda Atık Savaşçıları karakterleri oluşturulup animasyon film hazırlanacak. Okullarda düzenlenecek eğitimlerde animasyon film gösterimi ve öğrencilere yönelik interaktif formatla geri dönüşüm bilincinin yerleştirilmesi hedefleniyor. Projenin uygulamaya dönük olması amacı ile 20 okula, üzerinde projenin görsellerinin de yer aldığı geri dönüşüm konteynerları yerleştirilecek. Üzerindeki ekranla geri dönüşüm ve çevre konularında bilgilendirmelerin de yapılabileceği 2 adet geri dönüşüm konteynerıda şehir merkezine yerleştirilecek. Bu 2 konteyner üzerindeki ekranda ayrıca Isparta’nın hava kalitesi değerleri de online olarak gösterilecek.

Projeye katkı sağlayan diğer kurumlar ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Isparta Belediyesi ve lisanslı geri dönüşüm firması olan Melek Ambalaj. BAKA ile sözleşme imzalanmasını takiben projenin uygulanmasına başlanılacağı belirtiliyor.

 

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...