48 yetiştiriciye 61 koç dağıtıldı

13 Haziran 2016 16:46

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 48 yetiştiriciye 61 koç dağıtıldı.

Koçların Atabey, Gönen, Keçiborlu ve Senirkent ilçelerinde yapılan kura çekimi sonucu dağıtıldığını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi 40 il de 2010 yılında uygulamaya geçmiş ve bu kapsamda 2010 yılından beri her yıl yetiştiricilerimize damızlık koç dağıtımı yapılmaktadır.

Bu yılda Bakanlığımız tarafından tahsis edilen 70.000 TL'lik ödeneğin İl Müdürlüğümüze intikal etmesinden sonra, Bakanlığımızdan gerekli onay almak suretiyle bölgemize uygun, yetiştiricilerimiz tarafından çok talep edilen kıvırcık koç alımı yoluna gidilerek, 61 adet kıvırcık ırkı koç Bursa Karacabey Tarım İşletmesinden getirtilmiş ve katkı payı alınan 48 yetiştiricimize dağıtılmıştır.

Bu proje kapsamında İlimizde Damızlık koçların dağıtımı Gönen İlçesinde İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Arif Taşagiren, Keçiborlu İlçe Müdürü Ahmet Toker, Gönen İlçe Müdürü Bayram Demir'in gözetiminde Veteriner Hekim Ali Gündüz, Veteriner Hekim Muammer Ardıç, Zooteknist Şahin Ergene ve Zooteknist Tahir Durgun' un çekmiş olduğu kuralar ile yapılmıştır. Kura çekiminin ardından koçların 21 adeti Atabey, 15 adeti Gönen, 15 adeti Keçiborlu ve 10 adeti Senirkent İlçelerindeki yetiştiricilerimize dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Projenin uygulanmasıyla damızlık vasıfları çok üstün olan yeni koçlarla elde edilecek kuzulardan yöremize bolca damızlık materyal sağlanması hedeflenmektedir.

Bölgemizde başarıyla yetiştiriciliği yapılan kombina koyun ırklarından Pırıt ırkı sürülere Kıvırcık koçlarını katarak hem döl, süt ve et verim kalitesini artırarak yetiştiricilerimizin kazançlarının artmasına hem de bölgenin damızlık ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunulmuş olacaktır" dedi.

 

 

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...