Yalvaç Arıtma Tesisi’ne BAKA’dan Destek

13 Haziran 2016 16:49

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında destek verilecek projeler açıklandı ve Yalvaç Belediyesi 150 bin TL’lik hibe desteği almaya hak kazandı.

lınan bilgiye göre, Yalvaç Belediyesi adına Çevre Mühendisi Zeynep Korkmaz tarafından hazırlanan “Atıksu Arıtma Tesisi Modernizasyonu İçin Makine Ekipman Alımı” başlıklı proje Sürdürülebilir Çevre Mali Destek Programı kapsamında tüm projeler arasında ikinci sırada yer alarak desteğe uygun görüldü. Toplam 262.255 TL’lik bütçeye sahip projenin 150.000 TL’ye tekabül eden % 56,55’lik kısmının BAKA tarafından karşılanacağı, geriye kalan % 43,45’lik kısmına tekabül eden 155.255 TL’lik kısmının da Yalvaç Belediyesi’nce karşılanacağı kaydedildi. Proje kapsamında, Yalvaç Belediyesi Atıksa Arıtma Tesisi’ne jeneratör, blover (hava verici), dekantör (çamur ayırma) ve debimetre kazandırılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, projeyle önemli bir eksikliğin giderileceğini belirterek şunları söyledi: “Projeye bu yıl Şubat-Mart aylarında başvurduk. Arıtma tesisimizin sağlıklı bir biçimde çalışmasını aksatan hususlar belirlenerek bir proje çalışması yapıldı. Mevcutta 2 blover cihazı (hava verici) var, proje kapsamında 3. olarak yedek kullanılacak bir blover eklenecek. Sulu çamuru ayırıp çamur olarak depolayan dekantör adı verilen bir makina eklenecek. Bunların yanında tesise giren atık suyu metrekare/saat bazında ölçecek debimetre sistemimize eklenecek. Bunlarla birlikte tesisin sıkıntısız çalışacağı bir düzen oluşturulacak. Bunu zaten yapmamız gerekiyordu, bu zorunlu masrafın yarıdan fazlasını BAKA desteğiyle karşılamış olacağız. Projeyi hazırlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hazırladığımız yeni projeler de var, onları da çeşitli kuruluşlara sunup yeni destekler almak için çalışacağız.” dedi.

Bu haber 509 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...