Kan bağışçılarına plaket

14 Haziran 2016 16:52

14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle düzenlenen törende Kızılay Kan Merkezi tarafından Isparta’da en çok kan bağışında bulunan kişilere madalyaları verildi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Uğur Güzel “İlk kez bu yıl Kızılay’ın gönüllü bağışçılardan toplandığı kan ihtiyaç olan kanı tam olarak karşıladı. Ülkemiz genelinde hastanelerde Kızılay’la bağlantılı bir otomasyon sistemi var. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 2 milyon 100 bin ünite kan kullanıldı. Bunun 1 milyon 937 bin ünitesi Kızılay’ın gönüllü bağışçılardan toplandığı kan. Geriye kalan açık üniversite hastanelerinden karşılandı. Bu yılın ilk beş ayında ise 668 bin ünite kan ihtiyaç oldu. Kızılay ise 758 bin ünite kan topladı. Yani olası bir afet yada daha fazla kan ihtiyacı durumunda elimizde yüzde 5’lik stokumuz mevcut. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Törende 45’den fazla bağış yapan 6 kişiye plaket, 35 üniteden fazla kan bağışı yapan 6 kişiye altın madalya, 25’ten fazla bağış yapan 14 kişiye gümüş madalya, 15’den fazla bağış yapan 247 kişiye bronz madalya verildi.

 

Bu haber 606 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...