Gökkubbe Ramazan Şenlikleri’nin ilki yapıldı

14 Haziran 2016 16:55

Isparta Belediyesi Ramazan Ayı dolayısıyla Gökkubbe’de Ramazan Şenlikleri düzenliyor. İlki Cuma günü gerçekleşen ve bundan sonra ramazan ayı boyunca her cumartesi günü Gökkubbe’de düzenlenecek olan etkinliklerin ilk gününde ünlü yorumlarıyla Bedirhan Gökçe, Hafız Alper Kanderun ve Yaşar Alptekin yer aldı.

Ramazan Şenlikleri Batıkent Mahallesi’nde ISBAŞ eski fabrikası arkasında inşa edilen Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ailesiyle birlikte katıldığı etkinliklerde başta küçük misafirler olmak üzere vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Ramazan aylarının vazgeçilmezi Hacivat-Karagöz gösterisiyle başlayan gecede Hafız Alper Kanderun Kuran Tilaveti okudu.

Ardından sahneye çıkan eski manken Yaşar Alptekin ise namaz ve İslamiyet üzerine düşüncelerini belirtti. Kendisinin 54 yaşında olduğunu ancak 12 yıldır namaz kıldığı için yaşını namaz kılmaya başladığı yıl olarak saydığını ifade etti. Alptekin düzenlenen sohbette İslamiyet’in en iyi şekilde yaşanması gerektiğini, namazın ertelenmesi gerektiğinden bahsederken, namazla nasıl huzur bulduğunu anlattı. İçinde bulunulan anın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yaşar Alptekin, herkesin gece eve gittiğinde Allah’ın kendilerine verdikleri için yeterince şükür edip etmediklerini sorgulamalarını istedi. Alptekin, “Hesap günü ilk namaz kılıyor muydun? diye sorulacak” derken, herkesin Allah’a inandığını ancak yokmuş gibi yaşadığını söyledi.

Son olarak ünlü şiir yorumcusu ve müzisyen Bedirhan Gökçe Ispartalılarla buluştu. Gökkubbe altında Ispartalılarla bir arada bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu aktaran Bedirhan Gökçe birbirinden güzel şiir ve müzikleri Ispartalılar için seslendirdi. Gökçe son olarak ‘Sol Yanım Acıyor Anne’ isimli şiiri seslendirirken izleyiciler duygulu anlar yaşadı.

Programın sonunda ise Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Bedirhan Gökçe, Hafız Alper Kanderun ve Yaşar Alptekin’e katıldıkları için teşekkür ederken, üzerinde fotoğraflarının basılı olduğu birer halı tablosu hediye etti. Başkan Günaydın, Gökkubbe’de bu yıl Ramazan Şenliklerinin ilkini düzenlediklerini söylerken, bu ramazan ayı içerisinde her hafta cumartesi akşamları etkinliklerin çeşitli isim ve guruplarla devam edeceğini belirtti. Başkan Günaydın, “Bu vesileyle tekrar tüm hemşehrilerimin Ramazan Ayı’nı kutluyorum” dedi.

 

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...