Saadet Partililer iftarda buluştu

14 Haziran 2016 17:01

Ülkede ‘Milli Görüş’ün temsilcisi olan Saadet Partililer, iftar yemeğinde bir araya geldi. Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programı önceki gün Gökçay’da bulunan İsperlos Sosyal Faaliyetler Merkezi’nde gerçekleştirildi. İftar yemeğine; Partinin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas, İl Başkanı Adem Oflaz ve Yönetim Kurulu, Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi ve Yönetim Kurulu, İl Müfettişi Mustafa Gülal ile çok sayıda partili katıldı.

İftar yemeği; Partinin Yönetim Kurulu üyesi ve Emekli İmam – Hatip Ahmet Ceyhan Çetin tarafından okunan Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı. Yemek öncesi ve sonrası dua edildi. İftar yemeğinin ardından programa katılanlara hitaben bir konuşma yapan İl Başkanı Adem Oflaz, her yıl mutlaka Ramazan ayında geleneksel olarak bir araya gelmenin gayreti içinde olduklarını belirterek; “Bu yıl da bir araya gelmek nasip oldu. Hamd-ü senalar olsun. Aramızda çok değerli konuklarımız var. Ben sözlerimi kısa keseceğim. Çünkü, Genel Başkan Yardımcımız sayın İlyas Tongüç bey sizlere hitap edeceklerdir. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç de programda yaptığı konuşmada; “Allah’a şükürler olsun. Bir kere daha bir arada Mübarek Ramazan’ı Şerif’i karşıladık. Bu siz değerli Ispartalı kardeşlerimle iftarda buluştuk. Bizler partimize hizmet etmek, onun görüşlerini halkımıza anlatmak için gecemizi gündüzümüze katarak ülkenin dört bir yanını dolaşıyoruz. Bugün de Isparta’da sizlerle birlikte olmak ve burada iftar açmaktan dolayı çok mutluyum. Bizi böylesine müstesna bir günde mübarek Ramazan Ayında buluşturan Yüce Allah’a Hamd-ü senalar olsun.  Milli görüş ülkemiz için ne kadar önemliyse Isparta da o kadar önemlidir. Kim olursa olsun bu milletin yönünü batıya geçirmek, onlardan medet bekler hale getirmek bu millete yapılmış en büyük kötülüktür.  Sizin geminiz batıya doğru yol alıyorsa sizin kaptan köşkünüzde ezan okunsa ne yazar” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, Türkiye ve dünyada yaşanan özellikle Müslüman coğrafyada Müslümanlara karşı yapılan zulümler ve dramatik olayları dile getirerek; “Bu millet 20 tane haçlı seferini sinesinde söndürmüştür. Milyonlarca şehit kanıyla bu topraklar vatan edinilmiştir. Bakın son zamanlarda ülkemiz terör belasıyla baş etmeye çalışıyor. Oysa, bu belanın defi için en önemli unsur bunların finans kaynaklarını kesmektir. Biz bir taraftan bu PKK terör örgütüne destek verenleri kınıyoruz, diğer taraftan ise onlar bizim müttefikimiz, dostumuz diyoruz. Bu nasıl dostluk ya böyle? Onun için diyoruz ki batı bu ülkenin pusulası asla olamaz.  Batı önce silahlarını topladığı Sebrenika halkını bir gecede katlettirmiştir. 8 bin insan bir gecede katledildi.  Bunu bize yapmayacaklarını kim söyleyebilir? Onlar fırsat kolluyorlar.

Geçenlerde Avrupa’da bir karikatür yayınlamış. Karikatür şöyle Bir tarafta AB binası diğer tarafta bahçesinde Kulübe içinde zincire bağlı olan köpeğin üstünde Türkiye yazılı bir karikatür. 650 sene dünyayı titreten ecdadımıza layık olabildik mi? Oysa Kanuni zamanında Fransa’da icat edilen dans bırakın Osmanlı’da yapılmasına Fransa’da bile yapılamamıştır. Çünkü kanuni bu dansı Fransa’da da yasakladığını söylemişti. Bir başka örnek.

Türkiye’de ekonomi iyiye gitmiyor. İşçi perişan, memur, emekli, perişan, 50 kişilik bir işe 4 bin 700 kişi müracaat ediyor.  Gelir dağılımı bozuk. Uygulanan politikalarla Anadolu boşaltılıyor. Doğu Anadolu boşalmış, Karadeniz, İç Anadolu Güneydoğu bomboş. Acaba neden? İstanbul gündüzleri 20 milyonluk şehir haline gelmiş. Kart borcuna bulaşmamış bir kişi kalmamış. İktidar 220 milyar dolardan aldığı borcu 600 milyar dolarlara çıkarmış. Onsa özelleştirmeden elde edilen gelir uçmuş. Anadolu’daki tüm ekonomik değerler yabancıların eline geçmiş.  Merhum muhterem hocamız 1969 yılında yola çıkarken üç maddeyi öne koymuş.

1- Ahlak ve maneviyat,

2- Kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen kapitalizm ve komünizm yerine Adil düzen

3- Ve adil paylaşım.

Görüldü ki mevcut iktidar bunların üstesinden gelemiyor. Dolayısıyla Türkiye’nin kurtuluşu Saadetle olacaktır. Biz faizle değil kendi özkaynaklarımızla kalkınabiliriz. Bunun için her şeyimiz var. Bugün dünyada Müslümanlara karşı zulümler artmış durumdadır. Irak’ta Arakan’da Filistin’de, Gazze’de çoluk çocuk katlediliyor. Bunların bir tek suçu Müslüman olmak. Biz her zaman mazlumların yanında olacağız. Ezilenlerin yanında yer alacağız. Böylesine güzel bir ortamda sezilerle birlikte iftar açıp sizlere hitap etmem beni çok mutlu etti. Bu güzel etkinliği gerçekleştiren Merkez İlçe başkanlığı ve Isparta Saadet partisi İl Başkanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan, Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay’ın Kayınvalidesi’nin vefat ettiği bildirildi. Gençay, bu nedenle partisinin iftar yemeğine katılamadı. 

Bu haber 826 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...