“Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın bağışlarını bekliyoruz”

14 Haziran 2016 17:04

Isparta Huzurevi, Ramazan ayında dini vecibelerine yerine getirmek isteyen hayırsever vatandaşların yardımlarını bekliyor.

Huzurevi Vakfı Başkanı Atilla Süldür, dün düzenlediği basın toplantısında hayırsever Isparta halkına çağrıda bulundu. Dernek Başkanı Atilla Süldür açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “1972 yılında bakıma muhtaç ve sokakta kalan Ispartalıları bir çatı altında toplamayı gaye edinen gönüllü kişiler, 1973 yılında Huzurevi Derneği’ni, 1977 yılında ise Isparta Huzurevi sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfını 39 hayırsever Ispartalı kurmuştur.

1982 yılında Gökçay’daki binamız Isparta Belediyesi ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından inşaa edilerek 125 sakinli kapasiteye ulaşmıştır. Halen hiçbir geliri olmayan 20 kişi ücretsiz, 20 kişi de mütevazi ücretle kalmaktadır.

Ayrıca 2008 yılından bugüne yatılı hizmet veren Engellilere Bakım Merkezi, Vatan Mahallesi’nde vakfımız tarafından aylık 14.000 TL kira ödenen bir binada 45 kapasite ile hizmet vermektedir.

Halen kirada bulunan engellilere Gökçay’daki tesisimize nakletmek ve iki tesisi bir arada işletmek amacıyla 60 kişi kapasiteli Bakanlığın istediği standartlara uygun yeni binamızı 2.000.000 TL’yi aşan bir rakamla bitirmiş bulunmaktayız,

Binamızın belli bir borcu bulunmaktadır. Odaların tefrişi için hayırsever Ispartalıların yardımına ihtiyacımız vardır. Bir odanın tefrişi için 10.000 TL bağış mukabilinde geçmişlerinizin veya kendi isimlerinizi bu odalara vererek isimlerinizi yaşatmanız ve yardımlarınızla yeni binamıza taşınmamızı çabuklaştırmanızı bekliyoruz.

Mübarek Ramazan ayında dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızın bağışlarını beklemekteyiz. Zekat bağışları ayrı bir hesapta tutularak bakıma muhtaç ücret ödeyemeyen yaşlıların gıda, giyim v.b ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılmaktadır.

Zekat, fitre, ayni ve nakdi bağış ve yardımlarınızı Kaymakkapı Meydanındaki irtibat büromuza makbuz mukabilinde teslim edebilir veya aşağıdaki telefonlarımıza müracaat halinde adresinizden gelip yetkililere teslim edebilirsiniz.

Bu vesileyle Ramazan ayınızı kutlar, ilimize ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileriz”.

Adres: Keçeci Mahallesi 2430 Sokak No: 33 Gökçay Isparta

Telefonlarımız:

Huzurevi:  218 23 08

İrtibat Büro: 223 70 23

 

Bu haber 736 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...