Uluborlu´da 12-15 bin ton Kiraz hasadı bekleniyor

15 Haziran 2016 15:08

Kirazlarıyla adını dünyaya duyuran Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yakın zamanda kiraz hasadı başlıyor.

Uluborlu Belediye başkanı Mehmet Ünverdi yaptığı açıklama ile müjdeyi verdi. Ünverdi açıklamasında; “Üreticilerimize, Uluborlu’muza kiraz sezonunun hayırlı bereketli geçmesini temenni ederim.

ilçemiz kiraz rekoltesi olarak bereketli yıllarından birini yaşıyor, merkez ve köylerimizden 12.000 --15.000. ton arası kiraz bekliyoruz.

kiraz rekoltesinin bol olduğu yıllar, işçi sorunu muhakkak olur, üreticilerimiz ve işçi çavuşlarıyla yaptığımız işçilik fiyatı belirleme toplantısına katılmaları, oluşan fiyattan işçilik ücretlerini ödemelerini tavsiye ederim.

Belediye olarak akçay bölgesinde bulunan mevsimlik işçi barınma çadırlarının kapasitesini iki katına çıkardık ayrıca belediyemiz mezbahasının yanında kendi çadırlarını kuran bir gurup işçiyle beraber mevsimlik tarım işçisi sayısı 1200-1400 arası olması tahmin ediliyor, işçi temininde sıkıntı çeken üreticilerimizin mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu bölgeden temin edebilirler..

Kiraz üreticilerimizin hasat tarihlerini kademeli olarak belirlemeleri gereksiz yığılmalara sebep olmayacaktır ayrıca ihracatcı firmalardan fazla kasa almamaları ihtiyaçları kadar kasa almaları kasa sıkıntısı oluşmaması için çok önemli olduğunu hatırlatmak isterim piyasaya arz olan ürünle talep edilen ürünün aynı olması sıkıntıyı önleyecektir.

Bugün itibarıyla belediyemiz kiraz alım merkezinden ürün almak için yer talep eden iç ve dış piyasa firma sayısı 27 olmakla beraber bunlardan on dört ihracat on üç iç piyasaya kiraz alacak firmalardır, önümüzdeki hafta yer talebinin devam edeceği kanaatindeyim,yer talebinde bulunan başlıca ihracatcı firmalar şunlardır pia aş - cena - balcı - alara - özler - as star - sultar - günaydın - koç - sultan - kıvılcım - venüs - öz ümit - ucak kardeşler

Kiraz sezonunun kazasız belasız hayırlı bereketli olmasını temenni ederim...''Dedi.

 

Bu haber 778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...