Hayvan Barınağı kurma çalışmaları başladı

17 Haziran 2016 18:25

Isparta Belediyesi, eski Burdur Yolu üzerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiraladığı arazi üzerinde Hayvan Barınağı kurma çalışmalarına başladı. Geçen günlerde ihalesi yapılan alanda çalışmalar başladı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kiralanan alanda incelemelerde bulundu.

Hayvan barınağının bulunduğu alanda ileride herhangi bir tehlikenin yaşanmaması amacıyla altyapı çalışması gerçekleştirildiğini ve bu kapsamda yerin 2-3 metre altından geniş çaplı büzler döşendiğini dile getiren Başkan Günaydın, “İnşaat çalışmaları için ise firma şantiye kurma çalışmalarına başladı” dedi.

İnşaatı başlayacak ve Aralık 2016’da tamamlanması planlanan Hayvan Barınağı Projesi kapsamında köpek bakım ve barınma yerleri yine kedi evleri yer alacak. Fonksiyonlu, estetik bir proje hazırladıklarını belirten Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çocuklarımızın ve ailelerinin de buraya gelerek bu hayvanlarla ilgilenmelerini, hoş vakit geçirmelerini istiyoruz. Burada piknik yapılabilecek alanlarda oluşturulacak. Yine barınakta eğitilmiş, bakımlı hayvanların da sahiplendirilmesini düşünüyoruz. Hayvan barınağı yapma arzumuz uzun zamandır vardı. Ülkemize örnek olsun arzusunu taşıdık ve güzel bir proje oluşturduk. Burası her bakımdan farklı olacak” görüşlerinde bulundu.

Başka illerde özellikle hayvan severlerin baskıları ile ancak 2-3 dönüm üzerinde hayvan barınaklarının yapıldığını aktaran Günaydın, Isparta Belediyesi olarak oluşturulacak projenin 49 dönümlük bir alanda olduğundan bahsederek, “Hayal ettik, gerçekleştiriyoruz. Hayvan severlerimize ve Isparta’mıza bu çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 571 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...