IYAŞ konut ve enerji konusunda hamleye hazırlanıyor

18 Haziran 2016 13:37

Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, önümüzdeki dönemde Isparta’da konut ve enerji alanlarında yeni yatırımlarda bulunacaklarını ifade ederek, özellikle dar ve orta gelirlileri sevindirecek açıklamalarda bulundu.

Isparta’da birçok yatırıma imza atarak, her alanda elini taşın altına koymaktan kaçınmayan Iyaş, yeni yatırımlar peşinde. En son kiraladığı Süleyman Demirel Kongre Merkezi’ni ilimize kazandırmak için inşaat çalışmalarını sürdüren Iyaş, önümüzdeki dönemde yeni hamlelerini konut ve enerji konusunda yapmaya hazırlanıyor. IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, hem dar ve orta gelirliler hem de lüks konutların olduğu siteler şeklinde farklı proje çalışmalarının olduğunu ifade ederek, “Şuanda üzerinde çalışıyoruz. Ciddi anlamda girişimlerimiz var. Sonuçlanırsa Isparta için iyi bir yatırım olacak. İlk etapta lüks konutlar üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Isparta’da önemli yatırımlara imza atan Iyaş, yeni adımlar peşinde. Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, şuan devam eden yatırımlar hakkında bilgi vererek, yeni dönemde atacakları adımlar hakkında da ipuçları verdi. Şenol, önümüzdeki dönemde Iyaş’ın enerji ve konut alanında yeni yatırımlarda bulunacağını belirterek, konut konusunda dar gelirlileri sevindirecek açıklamalarda bulundu.

OUTLET AVM’NİN ÇATISI GÜNEŞ PANELLİ OLACAK

İnşaat ve enerjide adım atmak istediklerinin altını çizen Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, şunları söyledi: “Şuan ki düşüncelerimiz o yönde. Önümüzdeki dönemde inşaat noktasında güzel merkezlerin oluşturulacağı farklı bir girişimi başlatacağız. Konut üretimi noktasında yeni girişimlerimiz olacak. Enerji konusunda da şuanda bir çalışmamız var. Açılacak olan Outlet Mağazasının çatısı 11 bin metrekare civarında. Orada bir güneş enerjisi denememiz olacak. O konuda çalışmamıza devam ediyoruz. 2 megawattlık bir çalışma düşünüyoruz.

İLK PROJEMİZ PRESTİJLİ OLACAK

Konut projesini karma düşünüyoruz. Hem dar gelirli hem de lüks konutların olduğu siteler şeklinde bir düşüncemiz var. Birinci projemiz tahminimce lüks konutların olduğu bir proje olarak gibi görünüyor.

Şuanda üzerinde çalışıyoruz. Ciddi anlamda girişimlerimiz var. Sonuçlanırsa Isparta için iyi bir yatırım olacak. Yeri çok prestijli bir yerde olacak. Biz istihdama çok önem veriyoruz. Dar gelirli ve orta gelirliye de çok yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu ilk projemiz prestijli ve farklı olacak ama ondan sonra dar ve orta gelirliye de hitap eden bir konut sistemi geliştireceğiz.”

3 YILA KADAR İNŞALLAH BAL’DA ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Öte yandan diğer bir yatırımı da spora yaptıklarını ifade eden Şenol, Iyaşspor adı altında bir spor kulübü kurduklarını bildirdi. Spor alanında da yatırım yaptıklarını anlatan Şenol, “Biz Iyaşspor olarak kulübümüzü kurduk. Bu yıl U-13 ve U14 yaş gruplarında futbol takımlarımız şampiyon oldu. Ayrıca Sema Çalışkan kızımız her zaman şampiyon. Mevlüt Yiğit de yeni şampiyon oldu. Dolayısıyla spora Iyaşspor olarak adım atmış olduk. Kross ve maratonda da daha önceki dönemlerde başarımız vardı, onlara da devam ediyoruz. Futbolda ümitliyim. 3 yıla kadar inşallah BAL’da şampiyon olacağız.

SAHA, SPOR TESİSİ KURABİLMEK İÇİN ARSALAR ALDIK

Ben spora önem veriyorum. Daha önce Ispartaspor’la ilgili 2000 yılındaki 2ligte elde ettiğimiz bir şampiyonluğumuz vardı. Ondan sonra da desteklerimiz hep sürdü. Spora gönül vermiş bir insan olarak söyleyeyim; önümüzdeki dönemde saha, spor tesisi kurabilmek için arsalar aldık. 2 arsamız var. Onları birleştirmenin yollarını arıyoruz. Bir saha, spor tesisi kurabilirsek her dalda başarılı olabileceğimize inanıyorum.

KENDİ KADROLARIMIZI YETİŞTİREREK,

BİR SPOR KULÜBÜNÜ ISPARTA’YA TESLİM ETMEK İSTİYORUM

Bir noktaya geldiğimiz Iyaş Ispartaspor olarak yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Şuanda mevcut olan bir spor takımını alıp ünlülerden bir takım oluşturmaya kalksak buna bizim bütçemiz yetmez. Bir takımı omuzlayıp, yeniden takım kurmak, 2. ve 1.lige gitmek bizce hayal olur. Ben gerçekçi olmayan şeylerin üzerinde çok durmam. Biz kendi kadrolarımızı yetiştirerek, bir spor kulübünü Isparta’ya teslim etmek istiyorum.”

Diğer taraftan tamamlanan ve devam eden yatırımlar hakkında da bilgi veren Iyaş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, Iyaş Oteli’ne yapılan toplan yatırımın 9,5 Milyon TL olduğunu vurguladı. Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Orada toplamda firmaların yaptığı yatırım yaklaşık 6 milyon lira civarındadır, 3,5 milyon da biz yatırım yaptık. Toplam yatırım bedeli 9,5 Milyon TL olmuştur. Yapılan yatırımların karşılığında Isparta çok güzel tesis kazanmış oldu. Önemli olan belediyenin tesisine bu yatırımın yapılmasıydı.

ISPARTAMIZ ÇOK GÜZEL BİR TESİS KAZANDI

Birinci yıl ödemelerini 852 bin lira kdv dahil ödeme yapmıştık. Bu yıl Şubat ayında tekrar ödeme zamanı geldi. 936 bin lira civarında bir ödeme yapıldı. Anlaşma gereği nakit yatırılıyor. Daha kazanmadan bu parayı ödüyoruz. Hem belediyemiz kazanmış oldu, hem de Ispartamız çok güzel bir tesis kazandı.

ISPARTA’NIN DA REKLAMINI DA YAPMAK

AÇISINDAN FİYATLARIMIZI DÜŞÜK TUTTUK

Otelimiz Isparta’yı temsil ettiği için fiyatları düşük tuttuk. Asgari ücretli bir insanımız çocuğunu kaydettirmek için 3-4 kişilik bir aile halinde geldiğinde ve yüksek rakamlara kaldığında 2 günde asgari ücretin tamamını otellere vermek durumunda kalıyordu. Bunu göz önünde bulundurarak ve Isparta’nın da reklamını da yapmak açısından fiyatlarımızı düşük tuttuk. 110 lira civarında oda kahvaltı şeklinde fiyatlarımız var.

HEM LÜKS HEM DE FİYATLAR AÇISINDAN ŞEHRE BİR HİZMET OLDU

Otel içi koridorlar dâhil olmak üzere granit kaplandı. Hijyenik. Eskisi gibi halılar üzerinde bakterilerin dolaştığı bir otel değil. Hem lüks hem de fiyatlar açısından şehre bir hizmet oldu. Isparta’ya gelen misafirler aynı zamanda bizim de misafirimiz. Isparta’ya gittik çok güzle şehir dedi mi bir insan iç turizmin canlanması açısından çok önemli. 132 kişilik yatak kapasitemiz var. Bu Isparta için önemli. Geceleri ışıklandırma sistemiyle de şehre güzel bir görüntü kattı.

KONGRE MERKEZİNİ GÜZEL HALE GETİRELİM DİYE İHALEYE GİRDİK

Süleyman Demirel Kongre Merkezi, ihale süresi bittikten sonra yaklaşık 1 yıl atıl kaldı. O süreci yakından takip ediyorduk. Hem otopark olarak orası bize lazımdı hem de rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in adını taşıyan bir yer ama yakışmıyordu. Çok metruk bir haldeydi. Geçen yıl Ramazan ayında iftar yemeğine sayın bakanımız Süleyman Soylu gelmişti. Lavaboya gitmek istedi, maalesef içindeki lavaboyı gösteremedik, başka bir yere götürmek zorunda kaldık. Dedik ki biz burayı alalım ve güzel bir hale getirelim. O düşüncelerle ihaleye girdik. Daha önceki rakamların yaklaşık 2,5 katına kadar ihale yükseldi. Orayı 300 bin artı kdv olarak kiraladık ve yatırıma başladık. Öngörülen yatırım bedeli 5,5 milyon lira civarında. Her şeyi bittiğinde gerek salonları olsun gerekse dış cephe görüntüleriyle Isparta’ya güzel hizmetler verebileceğine inanıyoruz.

A’DAN Z’YE YENİLENDİ

Şuanda büyük salon bitti. Büyük salonun hemen arkasından tuvaletler, bay-bayan mescitleri bulunuyor. Gelin odaları düzenlendi. Masa ve sandalyeler için depolar oluşturuldu. Yukarıda çocuk ve engelli tuvaletleri oluşturuldu. Rampalarıyla engellilerimize de hizmet edebilecek bir hale getirildi. İlk programımızı da engellilere yönelik yaptık. Kutlu Doğum Haftası’nda da programlar yapıldı. Çok güzel oldu. Isıtma soğutma sistemleri yenilendi. Doğalgazla ısıtmaya geçildi. Işıklandırma sistemleri yapıldı. Bir prestij merkezi haline gelmiş oldu.

BODRUM KATI OTOPARK OLARAK KULLANACAĞIZ

Bölgenin otopark ihtiyacı var. Bodrum katta 3500 metrekare bir alan var. Tamamını kapalı otopark olarak düşünüyoruz. Bowling salonu olduğu için kapılar küçültülmüştü. O kapıları büyüttük. Dolayısıyla alt kat otopark olarak kullanılabilecek.

BİZ ORANIN 365 GÜN YAŞAMASINI İSTİYORUZ

Bir alanda trafo var. TEDAŞ’la trafonun kaldırılmasıyla görüşme yaptık. Sayın vekilimiz bu konuyla ilgilendi. Trafonun kaldırılması için masrafları biz yapacağız. Orası açılmış olacak. Restoran bölümü vardı, onu ön tarafa uzatıyoruz. Projeler belediyeden çıktı. Biz oranın 365 gün yaşamasını istiyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZIN ADINA YAKIŞIR BİR TABELA ASIYORUZ

Şimdi giriş kısmı yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyacak olan levha kısmı oluşturuldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Tıp Fakültesi’nin temelini atarken ‘benim yapmış olduğum projeler benim ismime yakışmalı’ demişti. Biz burada sayın cumhurbaşkanımızın da adına yakışır şekilde tabelasını oluşturuyoruz.

25 HAZİRAN’DA BİTECEK

Kongre Merkezi’ndeki çalışmanın 25 Haziran’da tamamen sonlanmış olacağını düşünüyoruz. Hizmet veren bölümlerin tamamı açılmış olacak. Restoran için gelecek firma belli olmadığı için yenileme çalışmasına giremiyoruz. Kaba inşaat ve fiziki durumunu biz yapacağız.”

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...