Öğrenciler karnelerini aldı..

18 Haziran 2016 13:40

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sona erdi. Isparta’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretim gören 86 bin 619 öğrenci ise karnelerini alarak eylül ayına kadar sürece tatil dönemine girdiler. 

Naşide Halil Gelendost İlkokulunda karne töreni yapıldı. Törene; Vali Yardımcısı İsmail Akman, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ceylan Çaylak ve Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan veli Kayacan’ın katıldığı törende öğrenciler yaz tatiline girmenin heyecanını yaşadı.

Karne dağıtım törenin de öğrencilerin karnelerini verdikten sonra bir açıklama yapan Vali Yardımcısı İsmail Akman “Bugün 2015-2016 eğitim öğretim yılını tamamlıyoruz. Bugün itibari ile çocuklarımız yaz tatiline giriyor. İlimizde 594 ilk ve orta dereceli okulumuz bulunuyor. Bu okullarımızda 82 bin 619 öğrencimiz bu yıl itibari ile eğitim öğretim aldı. İlimiz eğitim öğretim itibari ile gayet iyi durumda bu hem derslik sayısı ile hem de öğretmen sayısı ile ortadadır. İlimizde 6 bin 594 öğretmenimiz bulunuyor. Derslik başına düşen öğrenci sayısı ile 17-18 civarında yani ideal bir sınıf mevcudu ile eğitim öğretim yılı tamamlandı. Diliyoruz velilerimizde bundan memnundur. Öğrencilerimizin iyi bir yaz tatili geçirmelerini diliyorum” dedi.    

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...