Isparta Belediye Meclisi’nin dün toplandı

7 Ağustos 2012 13:44

Özel İdare binası ve Akademisyenlere konut konusu Cuma’ya kaldı

 

Belediye Meclisi, SDÜ sahası içerisinde ağaçlık olarak kullanılan 80 bin m2'lik alanda akademisyenler için konut yapılmasına dair imar değişikliği ile şehir merkezindeki İl Özel İdaresi eski binasının imar düzenlemesi konularını İmar Komisyonuna havale etti. Komisyon, bu konularda rapor hazırlayıp meclise getirecek.

 

Isparta Belediye Meclisi’nin Ağustos dönemi 1.oturumu dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirildi. Isparta gündeminin bir numaralı konuları olan İl Özel İdaresi eski binası ile SDÜ’de yapılması planlanan konutlar konusu ilk günkü toplantıda karara bağlanmayarak İmar Komisyonuna havale edildi. Toplantıda ayrıca, gündemde yer alan 15 maddenin sadece ikisi görüşülüp karara bağlandı. Diğer 13 maddeden 5’i İmar Komisyonuna, 4’ü Plan ve Bütçe Komisyonuna, 2’si Tarife Komisyonuna ve 1’i de İsim Komisyonuna havale edildi.

Bilindiği gibi; yıkılıp Otel yapılmasına karar verilen şehir merkezindeki İl Özel İdaresi eski hizmet binası hakkında geçtiğimiz aylarda da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin Isparta Belediyesine yazı yazarak imar değişikliği talebinde bulunması üzerine konu üç aydır Belediye Meclisinde bulunmakta idi. Ağustos ayına kadar karar alınmayan ve ötelenen konunun Cuma günü nihayete erdirilmesi bekleniyor.

Öte yandan, yine iki aydır karar alınmayan ve ötelenen bir diğer konu da Süleyman Demirel Üniversitesi sahası içerisinde belirlenen bir alanda akademisyenler için konut yapılmasına dair imar değişikliği. Bilindiği gibi, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun üniversite sahası içerisinde ağaçlık olarak kullanılan 80 bin m2'lik alanı akademisyenler için konut yapma projesi bulunuyor. Hatta Rektör İbicioğlu bu konuda ısrar ediyor. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre; Bu projede hem yerel iktidardan hem de genel iktidar temsilcilerinden tepki alan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, yönünü, Ankara'ya çevirdiği ve Belediyenin 2 aydır ötelediği imar değişikliği talebini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilettiği belirtiliyor.

 

Bu haber 827 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...