Tarihi Mimar Sinan Camii’nde her gün 600 kişiye iftar veriliyor

20 Haziran 2016 16:12

Isparta’nın en merkezi Camilerinden olan Tarihi Mimar Sinan Camii’nde 5 yıl önce başlayan fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlara her gün iftar yemeği verilmesi geleneği devam ediyor.

11 Ayın sultanı olarak bilinen Ramazan Ayı, Isparta’da birlik ve beraberlik içinde geçiriliyor. Ramazan ayı diğer taraftan insanlar arasındaki hayırseverliği ve dostluğu da pekiştiriyor. Bunların en güzel örneklerinden birisi de Mimar Sinan Camiinde yaşanıyor. Hayırsever vatandaşların desteği ile Ramazan ayının her günü Camide iftar yemeği veriliyor. Mimar – Sinan Cami İmam – Hatibi Osman Akçil, 5 yıl önce başlattığı bu geleneği devam ettiriyor.

Mimar – Sinan Camii İmam – Hatibi ve Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil açıklamasında; “Ramazan Şerifi etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tavsiyeleri doğrultusunda camilerimizin sadece namaz kılınan ibadet yapılan yer olması yanı sıra çeşitli etkinliklerin sosyal aktivitelerinde yapıldığı dinimizin diğer emirlerin de yerine getirildiği sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın merkezi haline gelen mekanlar olması doğrultusunda yaptığımız bu hayırlı hizmette Ramazan ayının başından itibaren sonuna kadar her akşam iftar yaptırmak suretiyle muhtaç kimselere oruç açtırmak suretiyle 5 sene önce başlayan bu güzel adımımızı her sene yaparak gelenek haline getirdiğimizi düşünüyoruz.

Bu güzel olay ilk defa Mimar Sinan camide yaklaşık 300 – 350 kişiye verdiğimiz iftarla başladı ve 5 yıldır devam etmektedir. Bu Ramazan da ise 600 – 650 kişiye iftar vermeye başladık. Ümit ediyoruz ki, seneye ve ondan sonraki yıllarda da bu çalışmamızı sürdürerek iftar verdiğimiz fakir ve muhtaç vatandaş sayımızı binlere çıkarmak istiyoruz.

Camimizde verdiğimiz bu iftar yemeklerinin günlüğü yaklaşık 3 bin TL’ye bir ay boyunca da 90 bin TL’ye mal oluyor. Bu konuda hayırsever işadamlarımız büyük destek veriyorlar ve bizim bu iftarı fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza vermemize vesile oluyorlar. Bugün de iftar yemeğimizin bedelini Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak biz karşılıyoruz. Sendika yönetim kuruluma ve üyelerimize burada iftarını açan herkes adına çok teşekkür ediyorum. Ben buradan tüm hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun diyor ve onlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Memur – Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı da, iftar programları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Mimar Sinan Camiimizde her Ramazan ayında fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza iftar yemeği verildiğini duyduğumuzda çok mutlu olduk. Bundan dolayı başta Osman Akçil hocamız olmak üzere bu işe vesile olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah kabul etsin inşallah” dedi.

Söz konusu iftar yemeklerine destek veren hayırsever işadamlarından birisi olan İşadamı Mehmet İpekçi de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Osman Akçil hocamızın beş yıl önce Mimar Sinan’da böyle bir fikrim var diye konuyu bizimle paylaşmasına ben kendi şahsım olarak bu duyarlı davranışına duyarsız kalamazdım. İşte o günden bu yana 5 yıldır camimizde bu iftar yemeklerini veriyoruz ve inşallah bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Biz bu işi geleneksel hale getirip yıllarca sürdürmek istiyoruz” dedi.

Bu haber 657 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...