“Teröre destek verenler yargılanmalı”

20 Haziran 2016 16:17

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Musa İrez, terörle mücadelenin paralı askerlerle yapıldığını belirterek, asıl sorunun terörün bugün nasıl bu hale geldiğinin bilinmemesi olduğunu ifade etti.

Terör olayları Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin gündeminden düşmüyor. Dernek Başkanı Musa İrez, yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. İrez ilk olarak, “İstanbul ve Midyat’ta şehit olan polis, asker ve sivillerimize Allah’tan rahmet, yaralı olan gazilerimize de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Musa İrez, Suriye’den gelen ve Türkiye’ye yerleştirilen vatandaşlarının çoğunun Ermeni asıllı olduğunu iddia ederek, “Türkiye’de büyük bir oyun oynanıyor” diye konuştu. İrez, “Suriye’den ülkemize yerleştirilen vatandaşların çoğunun Ermeni asıllı olduğunu düşünmüyorum. Türkiye üzerinde müthiş bir oyun oynanıyor. Büyük İsrail, büyük Ortadoğu hedefine doğru yaklaşılıyor. Birileri de ya bilerek ya bilmeyerek maalesef buna çanak tutuyor. O yüzden buradan Isparta ve Türk milletini uyarmak istiyorum. Türkiye üzerinde çok büyük oyun oynanıyor” şeklinde konuştu.

Musa İrez, terörle mücadelenin paralı askerlerle yapıldığını belirterek, asıl sorunun terörün bugün nasıl bu hale geldiğinin bilinmemesi olduğunu ifade etti. İrez, “Terörle etkin mücadele paralı askerliğe döndü.

Bazı soruların cevabını alamayacağını bile bile konuşuyoruz. Bu bombalar ve patlayıcılar yerleştirilirken devlet neredeydi diye insanın sorası geliyor. Belki devlet şehre çekelim, şehirde yok edelim diye düşünmüş olabilir. Ama bu kadar kayıp olabileceğini de hesaplarına kattılar mı bilmiyorum. Neredeyse 7- 8 ayda verdiğimiz şehit sayısı Kıbrıs savaşında verdiğimiz şehit sayısını geçti diye düşünüyorum” dedi.

Musa İrez, bu terörün nasıl çözülebileceği sorusuna da şöyle yanıt verdi: “Hendekleri kazanan oradaki belediyelerin araçları, kepçeleri. Asfaltı döken oradaki HDP’li belediyeler. Her türlü desteği vermişler.

Orada vatana ihanet etmiş bütün memurların yargılanması ve sorgulanması lazım. Bu teröristlere hiçbir çağrıda bulunmayan HDP’li milletvekillerin de çok büyük suçu ve sorumluluğu var. zaten onunla ilgili yaklaşık o süreçten beri HDP’li vekiller teröristlere destek veriyorlar, yargılansın demiştik. Sonuçta bu iş meclisten ve geçti ve cumhurbaşkanı da onayladı. Tabi bu belli bir milletvekiliyle sınırlı kaldı. İnşallah ileride daha farklı olur. Teröre destek verenler yargılanır. Diyarbakır’daki üniversitede, İzmir’de hatta Isparta’da da geçen günlerde yakalandılar. Üniversiteler de çok büyük terör propagandaları yapılıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Uyuşturucu ticareti bunların elinde. Bu işin iyi takip edilerek, yok edilmesi gerekir” diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 582 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...