Ramazan Şenliklerinin 2.’Si Yapıldı

21 Haziran 2016 19:00

Isparta Belediyesi Ramazan Şenlikleri’nin ikincisi Kültür Sineması Salonu’nda yapıldı. Grup 571 ve Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun yer aldığı Ramazan etkinliğine ayrıca Hacivat-Karagöz gösterisi ile Aşık Kazanoğlu da sazıyla renk kattı.

Kültür Sineması Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak Ramazan aylarının vazgeçilmezi Hacivat-Karagöz gölge oyunu yer aldı. Karşılıklı atışmaların yaşandığı gösteride çocuklar başta olmak üzere tüm katılımcılar hoş bir zaman geçirdi.

Ardından sahne alan Aşık Selahattin Kazanoğlu kendi yazdığı birbirinden güzel şiirlerini sazıyla, sözüyle Ispartalılarla paylaştı.

Genç ve çocuklardan kurulu Grup 571 ve Mehter 1453 katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. İsmail Uslu’nun başında bulunduğu grup ‘571'de Bir Güneş Doğdu’ parçasıyla katılanlar zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Gurup ayrıca ‘Ölürüm Türkiye’m, ‘Çanakkale Türküsünü’ seslendirirken, 1453 Mehter Grubu ayrıca ‘Ceddin Deden’ ve eski Ordu Marşı’nı da katılımcılar için seslendirdi.

Son olarak Mustafa Özcan Güneşdoğdu sahne aldı. Güneşdoğdu birbirinden güzel eserleri Ispartalılar için seslendirdi. Geceye Ispartalılar yoğun ilgi gösterirdi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden Ramazan Şenliği’nde sahne alan sanatçı ve gruplara çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

 

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...