AMATEM açılması kesinleşti

21 Haziran 2016 19:02

Sağlık Bakanlığı Isparta’da alkol ve uyuşturucu tedavilerinin  yapılabilmesi için AMATEM kurulmasına resmi olarak izin verdi

Isparta’da son zamanlarda artış gösterdiği iddia edilen alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele için resmi adım atıldı.

Alkol ve madde bağımlılarının tedavi olmak amacıyla başvuru yaptığı kısa adı (AMATEM) olan Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi için yapılan çalışmalar sonuç verdi. Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi hizmetler Daire Başkanı Operatör Doktor Zafer Dirik, AMATEM için Sağlık Bakanlığından faaliyet izin belgesinin alındığını söyledi. Isparta’da alkol ve uyuşturucu bağımlısı olan hastalar, tedavi olmak ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak için en yakın AMATEM merkezleri olan Antalya ve Konya’ya gidiyorlardı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan faaliyet izin belgesi sayesinde Isparta’da alkol ve uyuşturucu tedavileri başlayacak.

Ancak Isparta’nın diğer AMATEM’lere göre farklı bir özelliği var. Türkiye’de bir ilk olarak değerlendirilen Isparta AMATEM’de yataklı tedavi yerine, poliklinik tarzı ayakta tedavi uygulayacak. Türkiye Genelindeki AMATEM’lerde hastalara yataklı tedavi uygulandığını belirten Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi hizmetler Daire Başkanı Operatör Doktor Zafer Dirik, Isparta’da poliklinik tarzı ayakta tedavi uygulanacağını ifade etti. Isparta AMATEM için faaliyet izin belgesinin alındığını belirten Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi hizmetler Daire Başkanı Operatör Doktor Zafer Dirik, en kısa zamanda merkezin açılacağını ve kadrosunun tamamlanacağını söyledi.

 

Bu haber 818 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...