“Şehrin en büyük parklarından birisi olacak”

6 Aralık 2012 17:51

Hızırbey Mahallesi’nde yapımı devam eden Kule Park projesinin ileri dönemde adına şehitlerimizden birinin veya yine Prof. Dr. Turan Yazgan isminin verilebileceğini söyledi.

Hızırbey Mahallesi Kule Park yapımı devam ediyor. Park alanında ağaçlandırmaların tamamlanmasının ardından yeşillendirme çalışmaları da bitim aşamasına geldi. Park alanında ayrıca kule yapımına da başlanıyor. Kule ve diğer yapıların da bu yıl içerisinde büyük oranda bitirilmesi hedefleniyor.

Hızırbey Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alan üzerine yapımı devam park alanı içerisinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları, açık hava spor aletleri, çocuk oyun alanı ve pergolalar bulunuyor. 

Kule Park’ta başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürleri ile bir toplantı yapan ve parkın son durumunu inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, park alanına 12 adet pergola konacağını dile getirirken, kule yapımının da başlayacağını duyurdu.

Kulenin taş kaplama olarak yapılacağını ve sanatsal bir yapı halini alacağını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kulede ayrıca 4 adet saatinde bulunacağını dile getirdi. Parkın tüm eksikliklerinin bu yıl içerisinde tamamlanacağından bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Hızırbey Mahallesi’nde yer alan Kule Park’ın da şehrin en büyük parklarından birisi olacağını aktardı. Proje aşamasında parkın isminin Kule Park olarak konulduğunu ancak ileri dönemde bu parkın adının şehitlerimizden birinin veya yine Prof. Dr. Turan Yazgan isminin verilebileceğinden bahseden Başkan Günaydın, “Parkımızın son detaylarını inceleme fırsatı bulduk” dedi.

Park alanında çimlendirmenin yüzde 95 oranında tamamlandığını dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Parkımızı kış girmeden bitirme hedefimizi ortaya koyduk. Bu parkımızı yine Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile Fen İşleri Müdürlüğümüz yapımını gerçekleştiriyor ve tamamen kendi imkânlarımızla bu işi yapıyoruz. Bu park alanımıza birkaç heykel koymayı da düşünüyoruz” dedi.

Şu ana kadar Kule Park’a aralarında ıhlamur, çınar, sedir, süs kirazı, süs elması, akçaağaç, süs eriği, dut ve karaduttan oluşan bin 500 adet ağaç dikildiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burası da geleceğin mini kent ormanı olarak halkımıza hizmet verecek, şehrimizin oksijen depolarından birisi haline gelecektir. Bu parkımızın da mahallemize ve şehrimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 933 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...