Isparta´da "iyilik sofrası" kuruldu

22 Haziran 2016 10:45

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle "İyilik Sofrası" iftarı verildi.

Iyaşpark Otelde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, iftar yemeğinin ardından Türkiye Diyanet Vakfının Türkiye ve dünya genelindeki çalışmalarının anlatıldığı film gösterildi.
Isparta Müftüsü Galip Akın, programda yaptığı konuşmada, vakıf geleneğinin insanlığa bir hediye olduğunu, ecdadın bu kutsal emanete sahip çıkarak, vakıflar sayesinde İslam ve millete büyük hizmetler sunulduğunu söyledi.
Akın, Türkiye Diyanet Vakfının bu iyilik halkasının bir devamı olarak 1971'de kurulduğunu ve 41 yıldır milletin hizmetinde olduğunu vurgulayarak, vakfın milletin desteğiyle yurt içi ve yurt dışında birçok hizmet gerçekleştirdiğine dikkati çekti.
Gönüller arasında iyilik köprülerinin kurulmasının önemine işaret eden Akın, "Türkiye Diyanet Vakfı, 'Gelin gönüller yapalım, bu ramazan ve her zaman' sloganıyla yurt içi ve yurt dışında hizmetlerini sürdürmektedir. Ramazanda almamız gereken ilk ders iyiliktir. Bu iyilik sayesinde kırık kalpleri onarmalı, yetimlere destek olmalı, engelli kardeşlerimizin engellerini aşmasına yardımcı olunmalıdır. 68 ülkenin 400 bölgesinde kurduğu iyilik sofraları ve dağıttığı gıda kolileri ile bir milyon kişiye yardım ulaştırmış, yurt içinde 1 milyon 506 bin, yurt dışında 2 milyon dolar yardım sunmuş bir vakfımız var." şeklinde konuştu.
İyilik sofrasına çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

 

 

Bu haber 537 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...