“Isparta’nın dışa verdiği göçü tersine çevirmeliyiz”

23 Haziran 2016 11:02

AK Parti Milletvekili Said Yüce, “Önümüzdeki ilk yerel seçimde AK Parti olarak ciddi iddialarımız var. Burada bir vizyon belediyeciliğini, 2023, 2053 hedeflerine ulaşabilecek bir Isparta’yı nasıl gerçekleştiririz diye şuanda bir çalışmalarımız var” dedi.

AK Parti Milletvekili Said Yüce, katıldığı Basın Kulübü televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Isparta’da 2 kuruma yapıldığı iddia edilen atamalar Yüce tarafından yalanlanmıştı. Yüce bu konuda bilgi verirken, YSK’nın yeni listesinde Isparta’nın milletvekili sayısının 4’ten 3’e düşürülmesini de değerlendirdi. Ayrıca Yüce, cuma günü Isparta Belediye Başkanı Günaydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve milletvekillerin katıldığı toplantının detaylarını da paylaştı.

İlk olarak Isparta milletvekili sayısının 4’ten 3’düşürülmesini değerlendiren AK Parti Milletvekili Said Yüce,” Isparta’nın dışa verdiği göçün tersine çevrilmesi gerektiğine işaret etti. Yüce,” Isparta bazen rakamsal olarak küçülse bile içerik olarak büyüdüğünü hissediyorum. 4 milletvekilinden 3’e düşmüştür. Türkiye’de doğudan batıya, bazen de güneyden batıya doğru kayma oluyor. Nüfusta kaymalar oluyor. Bu bizim için önemli bir gösterge. Sadece milletvekilleri olarak değil, bunun herkesin meselesi olması gerekir. Göçü tersine çevirecek, insanların tekrar buraya cazibe merkezi olarak gelmesini sağlayacak bir takım tedbirler almamız gerekiyor. Bunların üzerinde ciddi kafa yormamız gerekiyor. Her alanda ciddi tedbirlere ihtiyaç var ama durum kötü değil. Isparta, eğitimde, sağlıkta birçok meselede Türkiye’de birçok illerin önünde. Isparta’da bir şey yapılmadı lafı söylenemez çünkü rakamlar ortada. Ama tarımda, hayvancılıkta ve sanayi yatırımlarında başka hamlelere ihtiyaç var, bunu elbirliğiyle yapacağız.

Isparta’nın bir takım özellikleri Türkiye’nin neredeyse birçok ilinde yok. Ama bu değerlerini fark edip, ön plana çıkarmalı ve bunların üzerinde durmalıyız. Biz milletvekili olarak bakanlıklara gideriz şu projeye destek istiyoruz deriz ama bunun en önemli ayağı burada yaşayan vatandaşların kafa yorması gereken bir şey yapılması lazım. Çünkü bunlar birlikte yapılacak şeyler. Sizin sadece bir takım imkanları getirmeniz yetmiyor, muhataplarının da buna sahip çıkması gerekiyor. Ama iyiye gidiş var, bunu görüyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz Cuma günü Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve 4 milletvekilinin katıldığı toplantı hakkında detayları paylaşan Said Yüce, Isparta’nın faydasına olan her projenin, siyasi parti gözetmeksizin hem maddi hem de manevi olarak destekçisi olduklarını belirtti. Yüce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemiz mutlaka Isparta’ya hizmetler getiriyor. Eksiklikleri de var. Bunları kendisine de söyledim. Mesela bir takım şikayetler, Sav’daki koku meselesi, vatandaşların belediyeye geldiklerinde ayrım yapılmadan alınması, adil bir şekilde davranılması konularında düşüncelerimizi de söyledik. Sayın başkanın kavşaklarla ve otoparklarla ilgili projeleri vardı. Onları masaya yatırdık. Onlar Isparta’nın ihtiyacı. Hangi bakanlıktan bir destek ihtiyacı varsa iktidar partisi milletvekilleri olarak Süreyya bey, ben ve CHP ile MHP’den milletvekili arkadaşlarımızla görüş birliği içinde olduğumuzu beyan ettik.

Ayrıca bu toplantıda Isparta’nın önemli ihtiyaçlarından birisi olan konut ihtiyacı konusunda Başkanın düşüncelerinin olduğu görüyoruz. Sadece burada değil Türkiye’nin her yerinde merkezi hükümetler işin içinde olmadan yerel yönetimlerin yapacağı şeyler bir yere kadardır. Ispartalının faydasına olacak şeylerde olduğumuzu söyledik. Yeni konut alanları projelerini konuştuk. Parklarıyla, bahçeleriyle, sosyal donatı alanlarıyla binlerce konut. Sayın Başkana bu yakın bir şey olmasın dedim. En az Isparta’nın 20-50 yıl ötesini planlayarak konut ihtiyacını karşılasın dedim. Ayrıca ciddi bir üniversite potansiyeli var. Şehrin sağlıksız bir büyüme değil de planlı bir büyüme ile ciddi bir mastır planı yapılması görüşlerini ifade ettik. Burada ilgili bakanlıklarla her türlü desteği verebileceğimizi söyledik. Aynı gelecek vizyonun belediyemizde de olması gerekiyor. Mutabık kaldığımız konular oldu. Belediyenin yapacağı yeni imar alanlarıyla birlikte göçle alakalı durumu tersine çevirmek için gayretimiz olacak.

Önümüzdeki ilk yerel seçimde AK Parti olarak ciddi iddialarımız var. Burada bir vizyon belediyeciliğini, 2023, 2053 hedeflerine ulaşabilecek bir Isparta’yı nasıl gerçekleştiririz diye şuanda bir çalışmalarımız var. Isparta kamuoyuna açıklamadık ama hem merkez hem de ilçeler için güzel projelerimiz var. Uzun bir vade, vizyon için çalışıyoruz. Isparta’nın kazancı için güzel çalışmalarımız var.”

Son olarak müdür ve yönetici atamalarıyla ilgili konuşan Yüce, şunları söyledi: “Ben Isparta milletvekili olarak bugüne kadar bu müdürü alın, onu oraya koyun gibi bir şeyle ilgilenmediğimi söylüyorum. Ama iyi birisini bulsak hep beraber o oraya gelsin diye, şu adam şurada olsa çok vizyoner bir adamdır, kendi alanında uzman denilse bu adam için herkes için konuşacağım. Süreyya beyle, diğer vekil arkadaşlarımız ve il başkanımızla paylaşıyoruz. Ama bu tür şeylerin rutini ilgili bakanın takdiridir. Ama yerel siyasetçiler de önerilerde bulunabilirler. Burada bizim ilk kriterimiz dürüst ve ahlaklı olacak. İkincisi işinin ehli olacak. Aradığımız insan bu. Böyle bir insan olsa ben her türlü yanındayım. Böyle meselelerde asla taraftarlık yapmamak lazım. Benim, senin adamım gibi şeyler değil, bizim ana kriterimiz ahlaklı, dürüst, samimi, devletine, milletine hizmet etmek isteyen adam olacak. Ondan sonra adamın manevi tarafı şöyleymiş,  bazı hassasiyetleri varmış, onlar da artı değer olabilir.

Turizm Müdürlüğü’nde halen bir boşluk var. Başka yerlerde de olabilir. Önümüzdeki günlerde milletvekillerimiz ve bakanlarımızla yoğun olarak konuşacağız.

Benim kriter ve kanaatlerim söylediğim çerçevede. Bir de ben buranın milletvekiliyim. Bir de ben buranın milletvekiliyim tabi ki görüşüm olacak. Karışmıyorum derken benim bir adamım var onu getirmek gibi şeye karışmıyorum ama buraya doğru bir ismin gelmesi için kanaatimin sorulması ve kanaat bildirmem gerekiyor. Bundan sonrası için de buraya atanacak kimselerin bu ölçülere uygun olup olmadığına bakacağız. Bunu milletvekilleriyle birlikte yapacağız. Benim adamım, onun adamı gibi bir düşüncem olmaz.”

 

 

Bu haber 574 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...