Eğirdir Belediyesi´den logar temizliği

24 Haziran 2016 11:10

Eğirdir Belediyesi ilçede bulunan yağmursuyu ve kanalizasyon logarlarında meydana gelebilecek kötü kokulara karşı çalışmalar başladı, logarlar temizleniyor.

Eğirdir Belediyesi Su ve Kanalizasyon ekipleri tarafından, ilçe merkezinde bulunan yağmursuyu ızgaraları ve kanalizasyon logarlarında biriken pis su ve diğer atıklar temizleniyor.

Izgara ve logarlarda yapılan temizlik çalışmaları Cami Mahallesi Kuruçeşme sokakta başladı. Çalışma kapsamında tıkanan veya kötü kokuya neden olan Izgara ve logarların tamamen temizleneceği belirtildi. Esnafların kötü kokuyu şikayet etmesi üzerine yapılan çalışmalarda, bir logarın içinden kürek dolusu kömür çıkması dikkat çekti. Yapılan temizlik neticesinde kötü kokuların da oluşmayacağı belirtildi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl yaptığı açıklamada, " İlçe merkezinde logar temizleme çalışmalarının başlatıldığını belirterek, bu konuda vatandaşların ekiplere yardımcı olmasını istedi. Logarlara atılan plastik maddelerin tıkanmaya neden olduğunu ifade eden Şengöl, "Böyle bir durumda ilçede kanalizasyon sıkıntısı yaşanmakta bu da boru tıkanmaları, logarlardan pis kokunun yayılmasına sebep olmaktadır yani şikayet eden de kirletende bizleriz. Halkımız bu konuda daha dikkatli olursa bu tür koku ve tıkanıklıklar yaşanmaz" dedi.

 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...