Sidre 2000 İlkokulu ve Ortaokulu Aşure dağıttı

6 Aralık 2012 17:53

İçinde bulunduğumuz mübarek Muharrem Ayı münasebetiyle Sidre 2000 İlkokulu ve Ortaokulu yönetimi tarafından hazırlatılan Aşure öğrenci ve velilere dağıtıldı.

Geçmiş yıllarda da bu tür etkinlikler gerçekleştiren, okul yönetimi ve Okul Aile Birliği ile ortaklaşa düzenlenen Aşure programına öğrenci, öğretmen ve velilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Okulun bahçesinde dün sabahtan itibaren hazırlıkları yapılarak saat 11.00’e kadar pişirilen Aşure Yemeği daha sonra okulun öğrencileri, öğretmenleri ve programa katılan velilere dağıtılarak ikram edildi.

DÜDEN; “BÖYLE MANEVİ BİRLİKTELİKLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Programda kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Sidre 2000 İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Muhammet Düden, bu manevi birlikteliklerin Türk İslam toplumu olarak büyük ihtiyacımız olduğunu hele yaşadığımız şu sıkıntılı süreçte daha fazla ruh ve gönül birlikteliğimize ihtiyaç olduğunu belirtti.

“BU AYIN FAZİLETİNDEN YARARLANMAK İSTEDİK”

Yaklaşık bin kişiye aşure dağıttıklarını belirten Okul Müdürü Muhammet Düden; “Muharrem Ayı münasebeti ile tüm İslam aleminde yapılan etkinliklerden biri olan Aşure ikramları vesilesiyle, bu mübarek ayın fazilet ve manevi ikliminden istifade gayesi ile manevi hayatımızda bir birliktelik yaşamaktayız. Adem (A.S)’dan bugünümüze kadar geçen insanlık tarihinde birçok önemli tarihi hakikatler ve uhrevi hayatımızı ilgilendiren manevi olaylar zincirinden bir etkinliği Aşure ayı olarak isimlendirdiğimiz bu Muharrem ayında kutlamaktayız” dedi.

“KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sidre 2000 İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Muhammet Düden, söz konusu Aşure etkinliğinin düzenlenmesinde yardımcı olan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerini sunduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu haber 3965 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...