“Çocuklarımıza camilerimizi açtık”

24 Haziran 2016 11:18

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının sona ermesiyle Isparta İl Müftülüğü camilerde yaz Kur’an Kursu açtı. İl Müftüsü Galip Akın, önceki gün başlayan ve 26 Ağustos’ta sona erecek yaz Kur’an Kurslarına tüm çocukları davet etti.

Okulların tatile girmesiyle birlikte Yaz Kur’an Kursları da başladı. İl Müftüsü Galip Akın, velilere seslenerek, çocuklarını Yaz Kur’an Kurslarına göndermelerini istedi. Akın, il merkezinde 9 bin, şehir genelinde ise 20 bin çocuğu bu dönem kurslara beklediklerini bildirdi.

26 AĞUSTOS’A KADAR DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Galip Akın, şunları söyledi: “20 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında tüm camilerimizde, Kur’an Kurslarımızda vereceğimiz yaz Kur’an Kurslarımızda çocuklarımıza biz gönlümüzü, kapımızı, evimizi, camimizi açmış bulunmaktayız. Bu noktada kıymetli velilerden çocuklarının ellerinden tutarak camilerimize, din görevlisi arkadaşlarımıza, çocuklarını bir dilekçe ile teslim etmelerini, baba, veli, öğrenci ve din görevlisi üçlüsü ilgisi içerisinde bu yavrularımıza 2 aylık kısa zaman diliminde vermemiz gereken o değerleri vermek için bir fırsatımız vardır.

KİTAPLARINI ÜCRETSİZ ŞEKİLDE VERECEĞİZ

‘Gel Bu Yaz Kalbine Kur’anı Yaz’ sloganıyla yine yanınızdayız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Türkiye genelinde ve burada da tüm çocuklarımızın kitaplarını ücretsiz şekilde vereceğiz. Hiçbir kardeşimizden bu manada maddi bir karşılık beklemiyoruz. Yeter ki yavrularımız gelsinler, yeter ki velilerimizle bu işin üzerinde duralım. Çocuklarımıza dini, ahlaki ve milli değerlerimizi verebilmenin yolu olarak da biz bunu görüyoruz.

HEDEF 20 BİN ÇOCUK

9 bin öğrencimizi il merkezimizde, 20 bini aşmış şekilde de il genelinde bekliyoruz. Ramazan mektebinde bu güzel fırsatı değerlendirmeyi rabbim hepimize nasip eylesin. Yaş sınırımız zaten yoktur. Bizi anlayabilecek seviyede karşımıza gelen tüm çocuklarımıza gönlümüzü aşmış durumdayız.”

Bu haber 592 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...