“Isparta - Burdur Yolu Dostluğu Arttıracak”

24 Haziran 2016 11:19

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yazılı bir açıklama yaparak Isparta ve Burdur illerinin kardeş şehir olduğunu belirtti. Özçelik, Isparta-Burdur karayolunun yapılmasının dostlukları arttıracağını savundu.

Milletvekili Özçelik açıklamasında, “İki güzide ilimiz coğrafya gereği bu bölgeye yerleşmiş ve komşu olmuşlardır. Kederde, tasada ,sevinçte, mutlulukta bu iki ilimiz birbirinin yanında olmuştur. Eskiden Dağ Yolu olarak adlandırdığımız Isparta-Burdur yolu Başbakanımız Binali Yıldırım’ın talimatıyla Ulaştırma Bakanlığı döneminde Karayolları ağına alınmıştır. Burdur sınırları içerisinde kalan yolda gevşek zemin ve heyelanlardan dolayı sıkıntılar yaşanmış ve İl Özel İdare imkanları ile yolu yapmakta zorluklar yaşanmıştır. Şimdi ise Isparta Milletvekillerimizin de destekleriyle ve özellikle Plan Bütçe Komisyon Başkanı Sadi Süreyya Bilgiç’in destekleriyle ve bizlerin girişimleriyle yolun yapılmasında yeni gelişmeler yaşanmaktadır” dedi.

YOL 6 KM KISALACAK

Milletvekili Özçelik açıklamasında mevcut yolun 21 km olduğunu ifade ederek, yeni proje güzergahıyla birlikte yolun 6 km daha kısalacağını bildirdi. Özçelik, “Yolun Projesinin yatay ve düşey hattı onaylanmıştır. Güzergahın proje başlangıcı Askeri Köyü Kavşağı’nda başlayıp, Değirmendere Vadisi’nde 210 Metre Uzunluğunda, ayak yüksekliği 33 Metre olan viyadükle projelendirilmiştir. Proje çalışması 2016 yılı sonunda tamamlanıp ,2017 yılı yatırım programına teklif edilerek yapımına başlanacaktır” dedi.

İKİ İL BİRLİKTE GELİŞECEK, BÜYÜYECEK

Özçelik ,bu yol Burdur Ve Isparta halkının kaynaşmasından yana sosyal, kültürel ve ekonomik olarak beraber güçlenmesine vesile olacaktır” ifadelerini kullanarak “Burdur olarak Isparta’nın daha da her yönden büyümesini ve Isparta’nın da Burdur’un büyümesinde daha fazla katkısının olması gerekmektedir.Biz birlikte bir bölge şehirleriyiz ve Kalkınma Ajansı ortaklığıyla daha da gelişeceğiz.Ortak projeler üretmek zorundayız. Geçen haftalarda gündeme getirdiğim Ortak Fuar alanları belirleyebiliriz.Esnaf ve sanayicilerimiz zaten ticari ilişkilerde üretim birlikteliği ve alış verişlerde bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Vekil Özçelik, “Yol medeniyettir” diyerek buna karşı çıkılmaması gerektiğini söyledi.

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...