Emekli bayram ikramiyesi bekliyor

25 Haziran 2016 14:22

Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, İşçi ve Bağkur emeklilerinin gözünün TÜFE’den gelecek zamda olduğunu, ancak bunun kendileri için yetmediğini belirterek, “Hiç olmazsa bizim yıllardır mücadelesini sürdürdüğümüz şekilde emekliye bayramda ikramiye verilmesini talep etmekteyiz” dedi.

İşçi ve Bağkur emeklilerinin gözü, kulağı Temmuz ayında açıklanacak olan TÜFE oranlarında. TÜFE yılın ilk 5 ayında yüzde 3,5 çıkmıştı. Temmuz ayında açıklanacak TÜFE ile birlikte işçi ve bağkur emeklilerinin maaş zamları belli olacak. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, konuyla ilgili “Yılbaşında memurlara verilen zam oranı Temmuz ayı için yüzde 5 olarak tespit edildi. onlar Temmuz’da yüzde 5 zam alacak ayrıca enflasyon farkı varsa onlar ilave edilecek. İşçi ve Bağkur emeklileri olarak bizler zamları TÜFE’den alıyoruz. Mesela Ocak ile Mayıs ayı TÜFE’si yüzde 3,5 çıkmış. Haziran ayında ne çıkacağı Temmuz’un 3’ünde belli olur. Yüzde 3,5’tan ne kadar fazla çıkarsa işçi ve bağkur emeklileri o kadar zam alacak. Yaklaşık 4, 4,5 gibi tahmin ediyoruz. İşçi ve bağkurlar için verilecek yüzde 4, 4,5 ilave zam 40-50 lira gibi bir rakam edecek. Bu da bizim için yeterli değil. biz hükümetimizden bir an önce bizi TÜFE’den çıkartıp yüzdelik zam vermesini istiyoruz. Emeklimizin biraz daha iyi yaşayabilmesi için iyi bir zam verilmesi gerekir” şeklinde konuştu.
EMEKLİ İKRAMİYESİ TALEP EDİYORUZ
Ramazan Bayramı’nın yaklaştığını dile getiren Ersal, “Emeklimiz gerçekten zor durumda. Hiç olmazsa bizim yıllardır mücadelesini sürdürdüğümüz şekilde emekliye bayramda ikramiye verilmesini talep etmekteyiz” dedi.

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...