CHP’liler Kazma Küreklerle Dereboğazı Yolunda yürüyecek

6 Aralık 2012 17:56

CHP Isparta teşkilatı, Dereboğazı yolunun 2013 duble yol programına alınmamasının peşini bırakmıyor. Partinin Milletvekili Ali Haydar Öner, aynı 1965 yılında atalarımızın yaptığı gibi 23 Aralık’ta ellerine kazma ve kürekler alarak Dereboğazı yolunda yürüyerek AKP’nin bu yolla ilgili tutumunu protesto edecek.

Son  bir aydır Isparta’nın gündemine oturan Dereboğazı Yolu ile ilgili tartışmalar sürüyor. Bu konudaki son açıklama Cumhuriyet Halk Partisinden geldi.

CHP ISPARTA TEŞKİLATI EYLEM YAPACAK

CHP Isparta teşkilatı, Ak Parti Milletvekili Recep Özel’in Dereboğazı yolu konusunda geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Gidin kazmaya başlayın, bizde arkanızdan gelelim’ açıklamalarına sert tepki gösterdi. Milletvekili Ali Haydar Öner, bu söylemin kabul edilemez olduğunu belirterek; “Merak etme Recep bey, Aralık ayı içerisinde partimiz ve sivil toplum örgütleri olarak ellerimizde kazma ve küreklerle Ağlasun kavşağından, Burdur sınırına kadar yürüyeceğiz” açıklamasında bulundu.

MİLLETVEKİLİ ÖNER’DEN MİLLETVEKİLİ

ÖZEL’İN SÖZLERİNE TEPKİ

Bilindiği gibi; Ak Parti’nin geçtiğimiz hafta sonu İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan Ak Parti Milletvekili Özel: “Dereboğazı ile ilgili olarak bilboardlara reklam vermişler. Gidin kazmaya başlayın, bizde arkanızdan gelelim. Bu yol yapılmasın demiyoruz ki. Biz iktidarız bunu hazmedin. Kısır siyasi çekişmeler yüzünden Isparta hep kaybetti. Burdur’u hedef aldılar. Burdur zenginleşirse bizde zenginleşiriz. Bölge büyürse bizde büyürüz. Hep birlikte büyüyeceğiz. MHP ve CHP’nin dikili ağacı bile yokken. Halen daha bizleri eleştirebiliyorlar. Bunlara yoldaşlık edenleri uyarıyorum” diye konuşmuştu.

ÖNER; “ISPARTA HALKININ ANTALYA’YA BURDUR

ÜZERİNDEN GİTMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Önceki gün Isparta’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Recep Özel’i eleştirdi ve konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Öner: “Ağlasun kavşağından Burdur il sınırına kadar yürüyeceğiz. Kazma kürek yürüyeceğiz. Biz bu girişimle geri kalmış illerin kaderini kıracağız. Aralık ayında yürüyüş yapacağız. Madem Recep bey kazma kürek gidin bizde arkanızdan geliriz dedi bizlerde onun dediğini yapacağız ve yürüyeceğiz hadi gelsinler arkamızdan. Recep Özel’e diyorum ki Ispartalılara izah edemeyeceğin açıklamalar yapma. Hemşehrilerimizin niyeti şehrin ekonomisini dar boğazdan kurtarmaktır. Ne demek Isparta halkının Antalya’ya, Burdur üzerinden gidecek olması bu kabul edilemez” dedi.

 

 

 

Bu haber 1106 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...