İslamköy´e ziyaretçi akını

27 Haziran 2016 16:06

9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doğduğu ve defnedildiği yer olan İslamköy, 1 yılda 140 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Isparta Atabey ilçesine bağlı İslamköy'ün 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in müze ve anıt mezarı bulunması nedeniyle ziyaretçi akınına uğradığını belirten Muhtar Hakkı Gökçınar köydeki eksikliklerin giderilmesi için destek istedi. Anıt mezarı ve Demokrasi Müzesini yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiğini belirten Gökçınar, "Köyümüzde bulunan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi 26 Ekim 2014 tarihinde ziyarete açıldı. Külliye içerisinde müzenin yanı sıra Süleyman Demirel ve Şevket Demirel'in doğup büyüdüğü Müze Evi, Bilgi ve Belge Merkezi, Süleyman Demirel Vakfı, Şehriban Hatun Camii, Arasta, Helikopter pisti, yöresel yemeklerin hazırlandığı ve gül ürünlerin satıldığı İslamköy Sofrası bulunuyor" dedi.

Çalca Tepe'deki anıt mezar alanın 650 hektar alana sahip olduğunu belirten Muhtar Gökçınar, "17 bin metrekarelik alanda kurulan Külliye içerisindeki müzede Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel'in memurluktan Cumhurbaşkanlığı dönemi de dahil çok sayıda belge, bilgi, eşya ve giysilerin yanı sıra 126 bin fotoğraf, 46 bin kitap, diploma, berat, nişan, plaket, karikatür, maket, heykel ve halıdan oluşan binlerce obje, 8 bin 300 adet hediyelik eşya, 3 bin adet tablo ve 10 bin klasör içinde korunan 6 milyon doküman, özenle biriktirilmiş 32 bin nüsha yerli ve yabancı gazete-dergi koleksiyonu, 6 bin kasetlik ses ve görüntü materyali, 5 kıtadan 500 parça giysi diğer objeler olarak öne çıkmakta. Süleyman Demirel 17 Haziran 2015 yılında vefat etmiş ve ebedi istirahatgahı olan 650 hektar büyüklüğündeki içerisinde farklı ülkelerden getirilen çok sayıda çam ve sedir ağaçlarıyla kaplı köyümüz Çalcatepe'de Anıt Mezarda yatmakta. Anıt Mezarı 1 yıl içerinde yaklaşık yerli ve yabancı 140 bin kişi ziyaret etti" ifadelerini kullandı.

İslamköy'ün ekmeği ile de meşhur olduğunu belirten Muhtar Hakkı Gökçınar, "Köyümüzün bir diğer meşhur olmasını sağlayan İslamköy ekmeği bulunmaktadır. İslamköy ekmeği köyümüz kadınları tarafından evlerinde yoğrulup ekşi maya ile yapılmakta uzun süre tazeliğini korumasıyla ve lezzetiyle ünlüdür. Çalca Tepe, hem köyümüzü hem de Isparta'yı tepeden gören bir konumda bulunmakta. Anıt Mezarı ziyarete gelenler tepeden baktıkları zaman gül bahçeleriyle süslenmiş yemyeşil ovayı görecekler" diye konuştu.

Köyde devam eden projeler için destek isteyen İslamköy Muhtarı Hakkı Gökçınar, "Köyümüzde Pazaryeri, kiraz alım hali, umumi tuvaletler, park ışıklandırmaları ve çevre düzenlemesi, besihane, mandıra sahası ve düğün salonunun tadilatı çalışmaları devam etmekte. 30 Mart 2014'de yapılan yerel seçimlerden sonra İslamköy, köy tüzel kişiliğine dönüştürülmüştür. Bu nedenle imkanların azalması sonucu bahsi geçen çalışmalar için hükümetten ve ilgili kurumlardan destek beklemekteyiz" dedi.

Bu haber 558 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...