Ücretsiz Yaz Spor Okulları açılıyor

27 Haziran 2016 16:18

Yaz tatilini Isparta'da sosyal ve sportif kurslarla değerlendirmek isteyenler öğrenciler için ücretsiz yaz spor okulları, açılacak. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, kayıtları devam eden ve 1 Temmuz’da sona erecek ücretsiz yaz okullarına tüm öğrenciler davet etti.

Okulların kapanmasıyla birlikte Yaz Spor Okulları kapılarını 11 Temmuz 2016 tarihinde açıyor. Her yıl olduğu gibi bu yaz döneminde de Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Isparta'da çocukların yaz dönemini spor yaparak değerlendirmeleri adına çalışmalar sürüyor.

11 Temmuz’da startı verilecek olan Yaz Spor Okulları için kayıtlar alınıyor. İl Spor Merkezi, 25 spor branşında öğrencilere ücretsiz hizmet verecek. Mimar Sinan Cami önü, IYAŞ PARK AVM,  6 Mart Spor Salonu ve Işıkkent Spor Salonundaki kayıt merkezleri öğrencilere ve velilere kayıt ve spor faaliyetleri hakkında detaylı bilgi veriyor. Yaz Spor Okulları kayıtları ise 01 Temmuz 2016 tarihinde sona erecek. Sadece yüzme kursundan İl Spor Merkezleri genelgesi doğrultusunda ücret alınacak. 25 branş ise öğrencilere ücretsiz hizmet verecek.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, "Bu Yaz Mutlaka Spora Başlamalısın" sloganı ile 11 Temmuz’da açılışı yapılacak İl Spor Merkezlerine 5 ile 18 yaş arası herkesin kayıt yaptırabileceğini söyledi. 25 farklı spor dalında açılacak olan İl Spor Merkezleri için kayıtların devam ettiğin ifade eden Gevrek, uzman antrenörler nezaretinde yapılacak kurslara tüm öğrencilere davet etti.

ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZ UNUTULMADI

Yaz spor okullarında, engelliler öğrencilerde unutulmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Antrenörlerimiz Engelleri Aşıyor’ projesi bu yılda devam edecek. İl merkez ve tüm ilçelerde açılan Engelliler İl Spor Merkezlerinde görme engelli, bedensel engelli, işitme engelli ve özel sporcular olmak üzere 20 branşta ücretsiz kurslar açılacak. Geçen yıl engellilere yönelik kurslara katılımla Türkiye birinciliği elde eden Isparta, bu yılda yoğun katılımla sporda engelleri kaldırmayı hedefliyor.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Yaz Kur-an Kursu öğrencilerine yönelikte hazırlanan program doğrultusunda sportif etkinlikler gerçekleştirilecek.

Kayıt formları ayrıca Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü resmi internet sayfası http://isparta.gsb.gov.tr/ adresinden de ulaşılabilecek. 01 Temmuz 2016 tarihinde sona erecek kayıtların hemen ardından branş ve spor salonu dağıtımları 05 Temmuz 2016 tarihine kadar resmi internet sitesinden açıklanacak.

Birinci dönemi 4 hafta sürecek yaz spor okullarındaki amaç, çocukların sosyal, psikolojik ve bedensel gelişimlerini sağlamak çocuklara çeşitli spor branşlarını tanıtmak sevdirmek ve yeteneklerini belirleyip geleceğin başarılı sporcularını keşfetmek.

*****BRANŞLAR******

İL SPOR MERKEZİ YAZ SPOR OKULLARI (5-18 YAŞ ARASI)

Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bocce, Cimnastik, Dağcılık, Dart, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Wushu-Aikido, Yelken, Yüzme (Ücretli)

İL ENGELLİLER SPOR MERKEZİ YAZ SPOR OKULLARI

BEDENSEL ENGELLİLER : Atıcılık, Atletizm, Badminton, Halter, Masa Tenisi, Okçuluk, Oturarak Voleybol, Tekerlikli Sandalye Tenis

İŞİTME ENGELLİLER : Badminton, Güreş, Judo, Hentbol, Taekwondo

ÖZEL SPORCULAR : Atletizm, Cimnastik

GÖRME ENGELLİLER : Goolball

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...