Milletvekili Bakır Davraz Kayak Merkezi ödeneğini sordu

29 Haziran 2016 18:32

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Davraz Kayak Merkezine yapılacak olan 2. Telesiyej için gerekli olan ödeneğin ne zaman çıkarılacağını sordu.

Milletvekili Bakır’ın TBMM’deki konuşması şöyle: “Teşekkürler Sayın Başkan,

Isparta ilimizde bulunan ve Eğirdir gölünün harika manzarasıyla kayak yapılabilen Davraz kayak merkezi; pistleri, doğal güzelliği ve ağırladığı ziyaretçi sayısıyla kısa süre de Akdeniz’ in parlayan yıldızı haline gelmiştir. Ancak Türkiye’ nin dört bir yanından kayak ve doğa tutkunlarını ağırlayan Davraz Kayak Merkezinin çözülmeyi bekleyen acil sorunları bulunmaktadır. Yağışların yeterli seviyede olmaması sonucu sezon kısa sürmekte ayrıca 2. Telesiyejin yapılmamış olması da, kayak yapmak için saatlerce beklemek zorunda kalan misafirlerimizi çileden çıkarmaktadır. Bu sorun Davraz Kayak Merkezimizin geleceği açısından hayati öneme sahiptir.

Bu konuya ilişkin Sayın Bakana sorularım şunlardır;

Kısa vadede çözüm üretilmesi gereken en önemli konu 2. Telesiyej konusudur. Saatte 1500 kişi taşıma kapasiteli bu tesisin biran önce ihale edilebilmesi için gerekli olan yaklaşık 15 milyon TL’ lik ödeneği ne zaman çıkarmayı düşünüyorsunuz?

Ayrıca Davraz Kayak Merkezimizin tanıtımı için Bakanlığınız bünyesinde ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

Bu haber 674 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...