Sağlık Alanında İnovasyonun Önemi SDÜ’de Ele Alındı

29 Haziran 2016 18:33

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisat Birliği Sağlık İşletmeciliği Kulübü tarafından “Sağlıkta İnovasyon” konulu bir toplantı düzenlendi.

Dış İlişkiler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, YÖK Eski Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ve farklı fakültelerden çok sayıda akademisyen katıldı.

İzmir’de bulunan özel bir sağlık kuruluşunda danışman olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ali Cem Başarır’ın sunumuyla geniş katılımlı bir beyin fırtınası platformu şeklinde yapılan toplantıda, farklı disiplinlerden akademisyenler konu ile ilgili görüşlerini aktardı.

Tıp’ın kritik ve karmaşık bir mekanizma olduğunu dile getiren Başarır, bu mekanizma içerisinde teknoloji doğru kullanılabiliyor mu? sorusundan yola çıkarak sağlık alanındaki uygulamalardan örnekler verdi.

Problemin kök analizinin yapılarak teknolojinin daha aktif hale getirilmesinin sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi açısından önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Başarır, teknolojilerin kullanımı ile bilginin kaybolma riskinin azalacağını, tanı koyma sürecinin hızlanacağını, zaman tasarrufunun sağlanacağını ifade etti.

Algıların alışkanlığa dönüşeceğini belirten Başarır, inovasyon yöntemleri iş hayatına “Nasıl?” yansıtılır konusunun önemli olduğunun özellikle altını çizerek Türkiye’nin en büyük sağlık inovasyon projesi olan “Bütünsel Sağlık İnovasyon Projesi”nden bahsetti.

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...