Vali Günaydın’dan engellilere destek

30 Haziran 2016 18:14

Vali Şehmus Günaydın, engellilerin de toplumun birer birey ve sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek; “Her zaman engellilerin yanındayım. Her türlü ihtiyaçları için bana gelebilirler” dedi.

Isparta İşitme Engelliler Derneği yönetim kurulu, Kulüp Başkanı Vekili Bahadır Arıkan önderliğinde dün Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler ve hayırlı uğurlu olsun temennilerini ilettiler. İşitme Engellilere bu görüşmede Gazeteci Yunus Özler çeviri konusunda yardımcı oldu. Dernek Başkanı İbrahim Yavuz ise, bir yakının vefatı nedeniyle ziyarete iştirak edemedi. Ziyarette, Başkan Vekili Bahadır Arıkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Fatih Coşkun, Yönetim Kurulu Üyeleri Ramazan Öztürk ile Hasan Mercan yer aldılar.

Isparta İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü Başkan Vekili Bahadır Arıkan, ziyarette yaptı konuşmada şunlara işaret etti; “Sayın Valim öncelikle ilimize hoş geldiniz diyoruz. Görevinizde başarılar diliyoruz. “Bizim Derneğimizin 70 üyesi var. Isparta genelinde ise aileleri ile birlikte yaklaşık 200 işitme engelli bulunuyor. 

Kulubümüz yıllardır mücadele ettiği İşitme Engelliler deplasmanlı liglerinde büyük başarılara imza atmış ve şampiyonluklar yaşamıştır. Ancak, kulüp olarak bir takım eksiklerimiz ve ihtiyaçlarımız var. Bunların başında ise kulüp binamızın kira borcu gelmektedir. Geçtiğimiz günlerde Belediye’den kulübümüze gönderilen tebligatta kulübümüzün kira borcunun 11 bin TL olduğu belirtilerek bu rakamı ödememiz istenmektedir. Bizim de aidat gelirlerimizden başka hiçbir gelirimiz olmadığın için bu rakamı ödeyememekteyiz. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Vali Şehmus Günaydın da, ziyarette yaptığı konuşmada; “Evet, talep ve sorunlarınızı aldım. Özellikle kira bedelinin ödenmesi için de ödenek konusuna bir bakayım bu konuda da mevzuatlar çerçevesinde destek olmaya çalışacağım. Belediye Başkanımızla bu konuda bir görüşme yapacağım. Zira, bizim Valilik olarak derneklere direkt olarak nakit yardımında bulunmamız mevzuat gereği mümkün değil” dedi. 

Bu haber 571 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...