Kiraz için Pazar araştırmaları başlatıldı

30 Haziran 2016 18:18

Uluborlu Belediyesi rekolte artışı yaşanan kirazın daha fazla alıcıyla buluşması için çalışma başlattı.

Kirazıyla ünlü Uluborlu'da bu yıl bereketli bir sezon yaşanıyor. Geçen yıla göre yüzde 50 oranında rekolte fazlası ürünün olması beraberinde tarım işçisi, kasa ve ürün alımı yapacak tüccar sıkıntısını getirdi. Bunun üzerine Uluborlu Belediyesi üreticilerin mağduriyetini çözmek ve kirazın elde kalmaması için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, bu yıl ilçe merkezi ve köylerinden 15 bin ton kiraz rekoltesi beklediklerini söyledi. Hasat sezonunun yeni başladığını aktaran Başkan Ünverdi, üreticilerin çalıştıracak işçi ve kasa bulmakta zorlandığını kaydetti. Sıkıntının ürünün bol olmasından kaynaklandığının altını çizen Başkan Ünverdi, ilçeye gelen ihracatçı ve iç piyasacı tüccarların tam kapasite alım yapmamasının da problem olarak karşılarına çıktığına dikkati çekti.

Belediye olarak kurdukları işçi çadırında 1300 kişinin kaldığını belirten Başkan Ünverdi, şöyle dedi:

"Kiraz sezonu öncesinde belediyemize 17 ihracatçı firma, 24 de iç piyasaya satış yapan firma başvurdu. Bu arkadaşlarımızın çoğu geldi. Kendilerine kiraz alım merkezinde yer tahsis ettik. Ama piyasa koşulları nedeniyle kimisi tam kapasite, kimisi yarı kapasite mal alımı yapıyor. Kiraz rekoltesi fazla olunca çalıştıracak işçi yeterli gelmiyor, kasa bulunamıyor. Belediye olarak sorunların çözümü için çalışıyor, daha çok tüccarın ilçemize gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Görüşmeler yapıyor, davette bulunuyoruz. Sezon yeni başladı inşallah sıkıntıları aşacağız."

 

 

Bu haber 554 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...