Mala karşı işlenen suçlarda % 10 azalma

7 Aralık 2012 18:27

İlimizde mala karşı suçlar verileri incelendiğinde son üç ay içerisinde 181 şahıs yakalanarak  65’inin tutuklandığı, 116’sının ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; emniyet ekiplerinin başarılı çalışmaları ve vatandaşların duyarlılığı neticesinde, geçtiğimiz yılların aynı dönemine göre mala karşı işlenen suçlarda yüzde 10 oranında azalma meydana geldiği bildirildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “İnsanların yaşamlarında önemli bir yer tutan mülkiyet kavramı, özellikle içerisinde bulunduğumuz yüzyılda daha da önem kazanmış ve bir hak olarak algılanmaya başlamıştır.

Günümüzde özellikle büyük metropollerde işlenen suçlardan mala yönelik olanlarda çok ciddi artışlar olduğu görülmektedir. Ülkemizde vatandaşlarımız mala karşı suçlardan dolayı mağdur olmaktadır. Toplumun genel huzur ve güvenliği açısından ciddi bir tehdit unsuru olan mala yönelik suç isleyen şahısları bu tür suçları islemeye iten sebepler, kriminal deneyim ile nasıl ve hangi şartlarda tanıştıklarının, bu şahısları hangi sosyal ortamın suç islemeye teşvik ettiğinin anlaşılması suçla mücadelede yol gösterici olacaktır.

İlimiz özelinde mala karşı suçlar verileri incelendiğinde son üç ay içerisinde 181 şahıs yakalanmış olup, 65 i tutuklanmış 116 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Hırsızlığa konu olan aşağıdaki malzemeler yakalanarak müştekilerine teslim edilmiştir.

-83000 Türk lirası

-3 Adet Buzdolabı

-18 Adet Bilgisayar

-15 Adet oto teybi

-9 Adet Altın Bilezik

-11 Adet 106 Ekran LCD

-63 Adet Motosiklet

-890 Adet Dolandırıcılık olayında kullanılan sahte altın.

-7000 ti değerinde gıda ve tekel malzemesi...

Her türlü mala karşı suçu ile mücadelede tespit ve analize dayalı çözüm odaklı stratejiler geliştirerek suçları işlenmeden önlemek, suç korkusu ve endişesini gidermek amacıyla alanda görev yapan yaya ve motorize ekip sayımızı artırdık. Mala karşı işlenen suçların toplumsal maliyeti göz önüne alındığında önleyici hizmetlere ağırlık verilmesi modern bir yaklaşım tarzıdır.

Bu kapsamda vatandaşlarımızın alacağı basit, bireysel güvenlik tedbirleri suçla mücadelede başarımız artıracaktır. Suçların önlenmesi ve bireysel güvenlik tedbirleri alınması konusunda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla Toplum Destekli Polislerimiz mahallerimizde çalışmalarını sürdürmektedir.

Personelimizin başarılı çalışmaları ve Isparta halkının duyarlı yaklaşımı ile geçtiğimiz yılların aynı dönemine göre mala karşı işlenen suçlarda yüzde 10 oranında azalma olmuştur. Vatandaşlarımızın suçların önlenmesi ve suç işleyenlerin yakalanmasında 155 polis imdat aracılığı ile yapacağı ihbar ve şikâyetler titizlikle değerlendirilmektedir.

Lütfen karşılaştığınız şüpheli şahıslar ve olaylarla ilgili olarak 155 polis imdat hattını arayınız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

Bu haber 750 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...