“Isparta’nın potansiyellerini üst noktaya çıkartacağız”

1 Temmuz 2016 18:23

Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ı ziyaret eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, “Birliğimiz tarafından verilen kredilerin yüzde 50’sini devlet süspanse etmektedir” dedi. Vali Günaydın da esnafa önem verdiklerini bildirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural ve beraberindeki heyet kısa bir süre önce Isparta Valiliğine atanan Şehmus Günaydın’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Bölge esnafının hükümetin desteklerinden iyi bir şekilde faydalandığını belirten Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, “Birliğimiz tarafından verilen kredilerin yüzde 50’sini devlet süspanse etmektedir” dedi. Tural, “Esnaf teşkilatı olaraktan ilimiz merkezde 13, ilçelerimizde 15 olmak üzere toplam 28 esnaf odamız var. Bunun yanında il merkezimizde ve her ilçemizde esnaf kefalet kooperatifimiz var. Ayrıca şahsımın bölge birlik başkanlık görevi de vardır. Isparta, Burdur, Antalya ve Afyon’un bir kısmını kapsayan ilçelerdeki Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin Bölge Birlik Başkanlığını yürütmekteyim. Bölgemizde esnafımızın kredi hacmine baktığımızda 1 milyar 150 milyon lira gibi bir finansmana sahiptir. Bu da eski parayla 1 katrilyonun üzerindedir. Esnafımız bölgemizde hükümetimizin, devletimizin çıkarmış olduğu desteklerden faydalanmaktadır. Çünkü devlet, kooperatif olarak vermiş olduğumuz kredilerin yüzde 50’sini süspanse etmektedir. Esnaf ve sanatkarlar olarak biz her zaman milletimizin ve devletimizin yanındayız. Ahilik kültürü almış esnafımız bunu şiar edinmiştir kendisine. Biz her zaman devletimizin sıcak nefesini ensemizde hissetmek isteriz. Bunu da hissediyoruz. Vilayet olarak da sayın valimizin isteklerini ve emirlerini her zaman bekliyoruz. Tekrar görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.

Isparta Valiliği olarak esnafa çok önem verdiklerini ifade eden Vali Şehmus Günaydın, esnafların daha iyi bir duruma gelmeleri için her türlü desteği vereceklerini bildirdi. Vali Günaydın, “Biz yönetim anlayışımız içerisinde esnafımıza çok önem veriyoruz. Esnafımızın daha iyi bir noktaya taşınması ve durumunun daha iyi bir noktaya gelmesi için yönetim anlayışımız içerisinde her zaman sizin yanınızda, sizin desteğinizde olacağız” dedi.

Isparta olarak sahip olunan potansiyellerin daha üst seviyelere çıkartılması gerektiğini belirten Vali Günaydın, sonraki süreçte birlik içerisinde yeni çalışmalara başlayacaklarını vurguladı. Vali Günaydın, “Isparta olarak sahip olduğumuz potansiyelin daha üst noktalara çıkartılması gerekiyor. Biz bu potansiyeli gerek tarımsal üretimde gerek turizmde daha iyi kullandığımız zaman haliyle esnafımızın durumu da daha iyi olacaktır. Daha iyi noktaya gelecektir. Bununla ilgili çalışmalara yakın zamanda hep beraber başlayacağız inşallah. Önemli bir turizm potansiyelimiz var. Bunu nasıl daha ileri noktaya taşırız bunun çalışmasını yapacağız. Tarımsal üretimimizin Isparta’mızda sağladığı çok önemli kaynaklar ve gelirler var. Bunlar tabi esnafımızın daha iyi noktaya gelmesi için önemlidir.

Çiftçimizin para kazanması, esnafımızın da daha fazla para kazanması demektir. İşin özü bu. Bu nedenle biz de hep beraber dışarıdan Isparta’mıza daha fazla nasıl para gelir, daha fazla nasıl para kazanırız, bunun çalışmasını yapmamız lazım. Bu neyle oluyor? Daha fazla üretmek ve daha fazla hizmet sektörünü canlandırmakla oluyor. Turizmi canlandırmak ve daha fazla turist gelmesi için çalışmalar yapmakla oluyor. İleri ki zamanlar da inşallah çok da uzatmadan bu çalışmalara başlayacağımızı hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaret karşılıklı fikir alışverişleriyle sona erdi.

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...